Paikalliset

Paperinkeräyskin siirtyi Lähteen pihaan

Kuvituskuva.

Riitta Ketola

Rajamäellä siirrettiin jokin aika sitten keräyssäiliöitä kauppakeskus Lähteen pihaan, mutta ei heti paperinkeräystä. Tämä aiheutti asukkaissa huolta siitä, että lehdet jouduttaisiin viemään Puistotien ja Mutkapolun kulmassa olevalle keräyspaikalle, jonne on jonkin verran matkaa Lähteeltä. Marraskuun alkupuolella paperinkeräys kuitenkin siirtyi viereiseltä Urheilupuiston pysäköintialueelta Lähteen pihaan.

Rinki Oy:n aluepäällikkö Jari Koivunen kertoo, että nyt kaikki keräyssäiliöt ovat paikoillaan ja myös jäävät Lähteen piha-alueelle. Siellä on nyt paperinkeräyksen lisäksi myös puristimet kartonki- ja muovipakkauksille sekä lasipakkausten, metallin ja vaatteiden keräys.

– Paikka on hyvä, koska siellä on asfaltointi, valaistus, talvikunnossapito, valvonta ja tilaa toimia. Myös pakkausasetus ohjaa meitä toimimaan päivittäistavarakauppojen yhteydessä.

Tyhjennysvälit keräyssäiliöillä vaihtelevat ekopisteittäin täyttymisen mukaan. Puristimien täyttymistä pystytään seuraamaan etänä. Lisäksi lasin ja metallin säiliöt punnitaan tyhjennyksen yhteydessä, jolloin saadaan tietoa täyttöasteesta.

Koivunen kertoo, että ensi vuoden heinäkuussa eduskunnan pitäisi olla päättänyt uudesta jätelaista, jossa vaatimukset asukkaille tiukkenevat. Uuteen jätelakiin on suunnitteilla vaatimus, että vähintään viiden huoneiston kiinteistössä hyötyjätteet eli kartonki-, lasi- ja muovipakkaukset sekä metalli pitää kerätä jo kiinteistöllä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Ovatko lajittelukoodit sinulle hepreaa? – Nämä ruokapakkausten selkoviestit helpottavat pian kierrätystä24.10.2019 20.50
Iso muutos tulossa pieniinkin taloyhtiöihin – jätteiden kierrätysvelvollisuus on tiukkenemassa kaikilla EU:n vaatimuksesta16.9.2019 14.51
Vain 3 prosenttia yhdyskuntajätteestä päätyy enää kaatopaikalle – energiakäyttö yleisempää kuin kierrätys15.1.2018 20.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat