Paikalliset

LiikuntaSankarit innostavat – kauden aikana voi kokeilla ilmaiseksi jopa 52 kertaa eri lajeja

LiikuntaSankarit kannustavat lapsia kokeilemaan eri lajeja.

Nurmijärven LiikuntaSankarit ovat aloittaneet kolmannen toimintakautensa. Paikallisen hankeen tavoitteena on innostaa lapsia liikkumaan enemmän ja kokeilemaan eri lajeja.

Mukana yhteistyössä on tänä vuonna peräti 13 nurmijärveläistä seuraa, jotka tarjoavat ilmaista liikuntaa lapsille. Kohderyhmänä LiikuntaSankareilla on viskarit, eskarit ja ekaluokkalaiset eli 5–7 vuotiaat lapset.

LiikuntaSankarit-yhteisössä mukana olevat seurat antavat jokainen neljä ilmaista kokeilukertaa omassa lajissaan. Näin lapsilla on mahdollisuus kauden aikana jopa 52 ilmaiseen kokeilukertaan eri lajeissa. Lisäksi yhteistyökumppanina oleva Rajamäen uimahalli tarjoaa lapselle ja aikuiselle ilmaiset uinnit jokaista LiikuntaSankarit -passiin hankittua kahta leimaa kohden.

 

Nurmijärven LiikuntaSankarit-hanke toteutetaan yhteistyössä Nurmijärven kunnan kanssa. Päiväkodeissa ja kouluissa on lapsille jaettu LIikuntaSankarit-passit, joihin lapsilla on jokaisen kokeilukerran jälkeen mahdollisuus saada tarra tai leima käynnistään harjoituksissa.

LiikuntaSankareiden kausi alkoi tänä vuonna syyskuussa ja jatkuu aina ensi vuoden toukokuulle, jolloin vietetään kansallista Unelmien liikuntapäivää.

Liikuntasankareiden hankekoordinaattorina toimii Harri Lepolahti. Hän pitää seurojen yhteistyötä arvokkaana asiana.

– Tavoitteenamme on yhdessä kannustaa nurmijärveläisiä lapsia liikkumaan ja löytämään oman lajinsa sekä ilon liikkumiseen, Lepolahti kertoo hankkeen tarkoituksesta.

LiikuntaSankareiden toimintaan ja mukana oleviin lajeihin voi tutustua hankkeen kotisivuilla. Samasta paikasta löytyy myös kalenteri, missä on mukana olevien seurojen tarjonta, harjoitusajat ja ilmoittautumisohjeet.

Hankekoordinaattori Lepolahti kannustaa vanhempia ja lapsia lähtemään mukaan LiikuntaSankareiden tarjontaan.

– Nyt lapsilla on mahdollisuus kokeilla ilmaiseksi ja vaivattomasti lukuisia eri lajeja. Tutustuminen eri lajeihin ja harrastamisen aloittamien on pyritty tekemään mahdollisimman helpoksi, hän kertoo.

 

LiikuntaSankareiden verkkosivustolla www.liikuntasankarit.fi neuvotaan, kuinka eri lajeihin tutustuminen tapahtuu. Ensin ilmoittaudutaan tapahtumaan ja tutustutaan järjestäviin seuroihin ja niiden ohjeisiin. Perustiedot kustakin seurasta löytyvät myös LiikuntaSankareiden sivustolta. Tarvittaessa voi olla yhteydessä myös lajien yhteyshenkilöihin.

Tarkemmat ohjeet löytyvät hankkeen sivustolta, ja sen kautta pääsee myös ilmoittautumaan eri tapahtumiin.

 

Järjestävät seurat ovat Klaukkalan Kiri ry, Klaukkalan NMKY ry, Klaukkalan Nuorisoseura ry, Kurra Hockey ry, Nurmijärven Jalkapalloseura ry, Nurmijärven Seven Ringettes ry, Nurmijärven Taitoluistelijat ry, Nurmijärven Tennisseura ry, Nurmijärven Voimistelu ja Liikunta ry, Nurmijärven Yleisurheilu ry, Pingviinit ry, Rajamäen Kehitys ry ja SB-Pro Nurmijärvi ry.

Alkujaan LiikuntaSankarit on ideoitu valtakunnallisen toimintatavan Unelmat liikkeelle pohjalle. Unelmat liikkeelle on Olympiakomitean koordinoiva hanke. Siihen voi tutustua sivustolla www.unelmatliikkeelle.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Suomalaiset isät arvostavat eniten kotia ja perhettä – lasten kanssa harrastetaan erityisesti liikuntaa10.11.2019 08.31
Liikunta vähentää astmalääkityksen tarvetta, osoittaa suomalaistutkimus – vaikuttaa varsinkin nuoriin, naisiin ja tupakoimattomiin19.8.2019 18.39
Koulu ja urheilu käsikädessä – monipuolinen liikkuminen tärkeää8.8.2019 07.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat