Paikalliset

Valkjärven koulun opetus jatkuu Uotilassa – palanut koulurakennus puretaan

Valkjärven opetus jatkuu naapurikylässä Uotilan koulussa. Uotilan koulun tiloissa on nyt n. 55 Valkjärven oppilasta ja n. 110 Uotilan koulun oppilasta.

Riikka Laine

Valkjärven koulun opetus tulee jatkumaan myös ensi keväänä Uotilan koulussa ja koulun vanha rakennus tullaan purkamaan.

Alakoulun opetus siirrettiin Valkjärveltä lokakuun lopussa Uotilaan, kun Valkjärven koulun 1920-luvulla rakennettu päärakennus tuhoutui tulipalossa käyttökelvottomaksi.

Alunperin järjestelyn oli tarkoitus jatkua vuodenvaihteeseen asti. Kunta tiedotti kuitenkin torstaina, että tällä järjestelyllä jatketaan myös kevätlukukausi.

Valkjärven koulun vanhemmat ovat vaatineet Valkjärven palaneen koulun pihalle väistötiloja, eikä opetuksen siirtäminen Uotilan kouluun ole ollut heidän mielestään paras vaihtoehto.

Kunta vetoaa kuitenkin turvallisuusseikkoihin, eikä näin ollen ole hankkimassa parakkeja Valkjärvelle.

Sivistysjohtaja Tiina Hirvosen ja teknisen johtajan Jouko Lehtosen allekirjoittaman tiedotteen mukaan koulutyö on saatu toimimaan Uotilassa, joten samalla mallilla jatketaan myös kevätlukukausi.

– Uotilan koululla lasten kouluarjen tukena on kahden koulun henkilökunta, mikä luo turvaa lapsille tässä haastavassa tilanteessa, Hirvonen ja Lehtonen kuvaavat tiedotteessa.

Kunta vetoaa myös raivaustöihin, joita on suunniteltu vanhan koulun tontille.

Kunta kertoo Keski-Uudenmaan Maakunta-museon todenneen lausunnossaan, että Valkjärven koulun koulurakennus ei ole palon jäljiltä enää korjattavissa.

Tämän vuoksi kunnan tilakeskus on jättänyt tämän viikon tiistaina kunnan rakennusvalvontaan koulun purkulupahakemuksen.

– Kun purkulupa saadaan, tilakeskus käynnistää kilpailuttamisen purku-urakoitsijan saamiseksi. Kun raivaustyöt päästään aloittamaan, niiden arvioidaan kestävän pari kuukautta. Raivaustyöt ja väistötilat samalla tontilla voivat aiheuttaa vaaratilanteita.

Kyseinen järjestely ei kuitenkaan tarkoita vielä sitä, että koulun opetus tulisi pysyvästi jatkumaan Uotilassa.

Kunta tulee kevään aikana ratkaisemaan, missä tiloissa opetus jatkuu syksyllä 2020.

Ja vaikka Uotilan ja Valkjärven koulun opetus on fyysisesti samoissa tiloissa, niin hallinnollisesti kyseessä on edelleen kaksi eri kouluyksikköä, joilla on oma henkilöstö ja rehtorit.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat