Paikalliset

Tasakatto muuttui harjakatoksi – vanha katto jätettiin ja kustannuksissa säästettiin

Vastaava työnjohtaja Kari Kannisto (vas.) ja hallituksen puheenjohtaja Reino Lehtonen ovat tyytyväisiä lopputulokseen.

Riitta Ketola

Klaukkalalaisessa kerrostalossa uudistettiin kesän aikana 1970-luvulla tehty katto.

– Meillä oli perinteinen tasakatto. Siellä oli ”uima-allas” katolla, kuten kansanomaisesti sanotaan, toteaa Reino Lehtonen viitaten lumen, jään ja pakkasen aiheuttamiin halkeamiin ja vesivuotoihin.

– Huopakattoa oli korjattu kaksi kertaa perusteellisesti, mutta nyt se oli tullut tiensä päähän, kertoo As. Oy Ylämyllärin hallituksen puheenjohtajana toimiva Lehtonen.

Vuonna 2017 taloyhtiössä tehtiin periaatepäätös siitä, että talon kattoa korotetaan. Sitä ei kuitenkaan tehty samalla tavalla kuin useimmissa taloyhtiöissä. Vanha huopakatto nimittäin jätettiin paikoilleen.

– Tietääkseni meidän talomme on ensimmäinen Nurmijärvellä, jossa vanha huopakatto jätettiin alle. Jos se olisi otettu pois, lisäarvoa ei olisi tullut, ainoastaan kustannuksia, sanoo Lehtonen.

Vanhan katon purkaminen olisi ollut työlästä ja lisäkustannuksia olisi aiheutunut purkutöiden lisäksi muun muassa siitä, että purkutavara olisi pitänyt viedä ongelmajätelaitokselle.

– Nyt tällä konstilla, jolla uusi katto toteutettiin, riihikuivaa rahaa säästettiin noin puolet, sanoo Lehtonen.

Remontti tuli maksamaan noin 150 000 euroa. Purkamisen kanssa hinta olisi lähes tuplaantunut.

Vastaava työnjohtaja Kari Kannisto Granlund Oy:stä kertoo, että ei ole aikaisemmin törmännyt tällaiseen hankkeeseen, mutta pitää sitä onnistuneena.

– Tärkeintä on, että kun vanha katto jää, niin sen alapohja tuulettuu normaalisti. Tässä talossa on räystäät auki eli tämä vanhan katon alapuoli tuulettuu ihan samalla tavalla kuin aikaisemminkin. Suunnittelutyössäkään ei ollut mitään eroa.

Kannisto sanoo, että urakka oli hänen kannalta varsin helppo, koska Reino Lehtonen oli tehnyt runsaasti pohjatyötä.

– Suunnitelmat, materiaalit ja urakoitsijakin oli jo sovittuna. Urakoitsija oli kattoihin erikoistunut ja sen kyllä näki työstä, kehuu Kari Kannisto.

Reino Lehtonen kertoo tehneensä esitöitä melkein pari vuotta.

– Esimerkiksi kattoristikon tekijä oli tuttu ja kävin hänen luonaan paikan päällä. Samoin kävin kattopeltien ja oheistuotteiden tekijöiden luona, jotka olivat vastuullisia ja hyviä. Toimitukset pitivät ajallaan.

Myös Nurmijärven rakennusvalvonta suhtautui asiaan myönteisesti.

– Asia täytyy joka paikkakunnalla selvittää erikseen. Ensin esitetään asia ja sitten perustellaan se. Täällä ymmärrettiin heti, että kannattaa tehdä harja/pulpettikatto ja vanhan voi jättää, jos suunnittelee hyvin, kehuu Kari Kannisto.

Rakennustöissä meni kaiken kaikkiaan parisen kuukautta.

– Asukkaiden on syytä olla tyytyväisiä. Rahaa säästyi ja katto on nyt kunnossa, toteaa Kari Kannisto.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat