Puheenaihe

Kelan paketti katosi postissa – "Kateissa on noin 50 asiakkaan asiakirjoja"

Kela jäljitti pakettia yhteistyössä Postin kanssa toukokuun puoliväliin, jolloin Posti ilmoitti lopettavansa etsimisen. Kuvituskuva.

Arkisto / Päivi Tuovinen

Kelan postipaketti katosi matkalla Forssasta Tampereelle, tiedottaa Kela. Kateissa on noin 50 asiakkaan asiakirjoja, jotka oli jätetty Forssan palvelupisteeseen.

Posti haki helmikuussa Kelan Forssan palvelupisteestä paketin, jota ei sen jälkeen ole tavoitettu.

 

Kadonnut lähetys on sisältänyt Kelan etuuksiin liittyviä asiakirjoja, joissa on asiakkaiden henkilötietoja. Kela ei ole voinut käsitellä asiakirjoja eikä näin esimerkiksi myöntää etuutta. Tapahtumaa selvitettäessä ei ole ilmennyt, että paketti olisi muualla kuin suljettuna Postin hallussa. Tätä ei ole kuitenkaan voitu varmistaa.

– Emme valitettavasti ole pystyneet selvittämään kaikkien näiden asiakkaiden henkilöllisyyttä, joten emme ole pystyneet viestimään tästä henkilökohtaisesti. Pahoittelemme osaltamme tapahtunutta ja uusien hakemusten täyttämisestä aiheutunutta vaivaa, sanoo Kelan tietosuojavastaava Regina Ollila tiedotteessa.

 

Paketti lähetettiin Forssan palvelupisteestä Kelan skannauskeskukseen Tampereelle. Paketin seurantakoodin mukaan Posti on ottanut paketin vastaan. Pakettia ei ole kuitenkaan merkitty Postin seurantajärjestelmässä luovutetuksi tai toimitetuksi vastaanottajalle, eikä se ole saapunut perille Tampereelle.

Kela jäljitti pakettia yhteistyössä Postin kanssa toukokuun puoliväliin, jolloin Posti ilmoitti lopettavansa etsimisen. Postin mukaan on mahdollista, että paketista on irronnut lähetyslomake ja paketti on tallessa Postin tiloissa.

 

Kela on tehnyt tietoturvaloukkauksesta ilmoituksen Tietosuojavaltuutetun toimistoon. Tietosuojavaltuutettu kehotti lokakuussa antamassaan päätöksessä Kelaa viestimään henkilötietojen tietoturvaloukkauksesta myös niille asiakkailleen, joita se ole pystynyt tavoittamaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Postilakko viivästyttää Kelan tukipäätöksiä: "Olemme joustaneet"27.11.2019 13.22
Outi Antila nousee Kelan johtoon – voitti vasemmiston tukeman ehdokkaan äänin 8–46.11.2019 10.04
Jopa yli 60 000 kotia elää kokonaan Kelan varassa – surullinen tilasto etenkin 18–24-vuotiaista29.10.2019 06.20
Posti: Yli 22 euron pakettien tullit ja maksut muuttuvat – katso tästä ensimmäiset muutokset3.12.2019 11.16
Medialiitto tyytyväinen postilakon ratkaisuun – "Tärkeintä on, että halvaannuttavat lakot loppuvat"27.11.2019 10.27

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat