Paikalliset

Poliisikin huojentui tuhopolttajien kiinnijäämisestä – "Lokakuun lopulta lähtien ei ole juuri muuta mielessä pyörinyt"

Valkjärven koulu ehti palaa tuhopolton seurauksena purkukuntoiseksi. 

Riikka Laine

Nurmijärveläiset ottivat torstaina huojentuneina vastaan tiedon siitä, että kuntaa piinanneet tuhopolttajat on saatu kiinni. Poliisi ilmoitti torstaina, että tekijät otettiin kiinni tiistaina ja heidät vangittiin torstaina todennäköisin syin epäiltynä neljään tuhopolttoon.

Kunnanjohtaja Outi Mäkelä kiitti välittömästi poliisia tekijöiden kiinnisaamisesta.
-    Nurmijärven kunnanjohtajana haluan kiittää poliisia ja muita viranomaisia ammattimaisesta ja nopeasta toiminnasta sekä hyvästä yhteistyöstä, Mäkelä sanoo kunnan tiedotteessa.

Myös Itä-Uudenmaan poliisin tutkinnanjohtaja Markku Lylykangas oli torstaina hyvillä mielin. Pitkän uran tehnyt rikoskomisario myöntää, että poliisilla on ollut kovat intressit saada tekijä tai tekijät kiinni.

Tuhopoltot ovat työllistäneet varsinkin Lylykangasta ja jutun päätutkijaa paljon lokakuun lopulta lähtien, kun Lepsämän koulun yksi rakennus paloi ensin 26.10. ja Valkjärven koulun päärakennus 28.10. Tutkinta kiihtyi entisestään, kun tuhopolttajat iskivät taas lauantaina 23.10. Sääksin ja Lähtelän rannan rakennuksiin.

Myös Lylykangas kertoo kuulleensa, kuinka huolestuneita nurmijärveläiset tuhopolttojen jälkeen ovat olleet.

-    Lokakuun lopulta lähtien ei itselläkään ole juuri muuta mielessä pyörinyt, kuin Nurmijärven tulipalot. Näitä on mietitty välillä kotona saunanlauteilla ja aamuneljältä sängyssä mitä seuraavana päivänä tekisi jutulle.

-    Toki tämä on työtä muun työn joukossa, mutta intressi oli suuri, kun puhutaan isoista vahingoista ja nämä kyläkoulut ovat kyläläisille tärkeitä asioita, Lylykangas sanoo.

Lylykangas kiittelikin NU:n haastattelussa nurmijärveläisiä lukuisista vihjeistä, joita poliisi tapauksiin liittyen sai. Niiden ja poliisin omien tutkimusten ansiosta poliisi pääsi tekijöiden jäljille ja tiistaina vangittua tekijät, jotka ovat jo alustavasti myöntäneet syyllistyneensä tekoihin.
 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Nurmijärven tuhopoltoista epäillyt kiinni – epäillyt paikkakuntalaisia nuoria miehiä5.12.2019 16.29
Tuhopolttojen seurauksista tulossa iso lasku – vakuutusyhtiön kanssa neuvottelut kesken28.11.2019 21.26
Neljä tuhopolttoa kuukauden sisällä – poliisi ja kunta tehostivat valvontaa Nurmijärvellä25.11.2019 18.00
"Tuhopolttaja ei saa päättää Valkjärven koulun kohtaloa" – perussuomalaiset tukee palaneen koulun jälleenrakentamista20.11.2019 10.32
Poliisi epäilee Nurmijärven viikonvaihteen tulipaloja tahallaan sytytetyiksi – myös yhteyttä koulupaloihin epäillään25.11.2019 11.28
Nurmijärven kunnan rakennukset taas tulipalojen kohteena –  nyt paloi uimarannoilla23.11.2019 12.43
Valkjärven koulun tulipalo törkeä tuhotyö – poliisi kaipaa havaintoja molemmista koulupaloista28.10.2019 09.21
Tuhopoltto aiheutti Lepsämän koululle mittavat vahingot – palo lähtenyt rakennuksen ulkopuolelta26.10.2019 14.56

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat