Puheenaihe

SDP yllättää: Paatero palaa kuntaministeriksi, Harakka vaihtaa salkkua, Rinteestä varapuhemies

MINISTERIT: Työministerin pesti on tulossa Helsinkiin ja Tuula Haataiselle. Hän on aiemmin toiminut opetusministerinä sekä sosiaali- ja terveysministerinä.

Postikohun vuoksi eronnut Sirpa Paatero palaa kuntaministeriksi.

Arkisto/Tuire Punkki

SDP:n puoluevaltuusto päätti sunnuntaina puolueen pääministeriehdokkaan lisäksi SDP:n ministerinimistä.

Tältä lista näyttää.

Eurooppa ja omistajaohjausministeri: Tytti Tuppurainen, 43, kolmannen kauden kansanedustaja Oulun vaalipiiristä. Tuppurainen on toiminut suuren valiokunnan varapuheenjohtajana.

Kuntaministeri: Sirpa Paatero, 55, viidennen kauden kansanedustaja Kaakkois-Suomen vaalipiiristä. Paatero on toiminut aiemmin kehitysministerinä sekä kunta- ja omistajaohjausministerinä. Paatero on SDP:n puoluevaltuuston puheenjohtaja.

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri: Ville Skinnari, 45, SDP:n varapuheenjohtaja ja toisen kauden kansanedustaja Hämeen vaalipiiristä.

Perhe- ja peruspalveluministeri: Krista Kiuru, 45, neljännen kauden kansanedustaja Satakunnan vaalipiiristä. Kiuru on aiemmin toiminut asunto- ja viestintäministerinä, opetusministerinä sekä opetus- ja viestintäministerinä.

Liikenne- ja viestintäministeri: Timo Harakka, 56, toisen kauden kansanedustaja Uudenmaan vaalipiiristä. Harakka on toiminut valtiovarainvaliokunnan puheenjohtajana.

Työministeri: Tuula Haatainen 59, eduskunnan ensimmäinen varapuhemies ja 5. kauden kansanedustaja Helsingin vaalipiiristä. Hän on aiemmin toiminut opetusministerinä sekä sosiaali- ja terveysministerinä.

Väistyvä pääministeri Antti Rinne nostetaan Haataisen tilalle eduskunnan varapuhemieheksi.

Lue myös: Sanna Marin pääministeriehdokkaaksi, näin hallitus halutaan nyt muodostaa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Nyt se on selvää: Sanna Marin voitti SDP:n pääministerivaalin8.12.2019 19.31
Iltakooste: Näin hallitusneuvottelut saatiin maaliin – jopa kokoomus kiitteli prosessia, vaikka tulos ei yllättänyt ketään8.12.2019 16.34
Ylen kysely: Kansan enemmistön mielestä hallituskriisi ja ero Antti Rinteen oma syy8.12.2019 09.59

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat