Puheenaihe

Kuva: Onko tässä Suomen pienin taksin valokupu? – "Olen kuullut myös Lego-palikasta"

Pieni keltakupu erottuu taksin katolla kuvan ylälaidassa.

Lukijan kuva / Patrick Wikblad

Helsingin Urho Kekkosen kadulla oli pysäköitynä taksiauto, jonka katolla oli todella pieni taksivalaisin, eli taksin keltainen valokupu. Keltakupu oli niin pieni, että se oli vaikeasti havaittavissa.

 

Voiko taksivalaisin sitten olla minkälainen ja -kokoinen tahansa? Taksi Helsingin markkinointi- ja viestintäpäällikkö Taija Koskinen kertoo, että Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin sivuilla neuvotaan taksivalaisimesta seuraavasti:

– Taksivalaisimessa tulee yhä lukea taksi tai taxi, mutta sen lisäksi saa olla muutakin tekstiä. Värin tulee olla kelta-musta tai musta-keltainen. Taksivalaisimen kokoa ei enää säädellä, mutta on hyvä huomioida, että se ei saa esimerkiksi kokonsa puolesta kuitenkaan vaarantaa liikenneturvallisuutta.

Koskisen korviin on kantautunut tietoa muistakin erityisistä taksivaloista.

– Muita erityisiä valoja tai ”merkkejä”, mistä olen itse kuullut, on Lego-palikka joka on nostettu auton katolle, kun asiakas on ihmetellyt, miksi autossa ei ole taksikupua, vaikka se on taksitolpalla, hän kertoo.

 

Traficomin sivuilla myös lukee, että taksivalaisinta ei edellytetä pakollisena varusteena taksiliikenteessä käytettävissä ajoneuvoissa.

– Taksivalaisimen käyttö oikeuttaa käyttämään takseille varattuja alueita kuten taksikaistoja, taksiasemia ja tolppia, mikäli niissä ei ole maanomistajan rajoituksia, Traficomin sivut ohjeistavat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Yllättävä tulos: suurin osa ekonomisteista pitää taksiuudistusta hyvänä – moni toivoo alalle kuitenkin sääntelyä ja valvontaa11.12.2019 18.00
Ensi vuonna tämän ei pitäisi olla epäselvää – taksimatkustajalla oikeus tietää matkan kokonaishinta tai hinnan perusteet10.12.2019 12.40
KL: Tesla–taksin mittarissa jo 744 000 kilometriä – ”Jos saisin tällä sen miljoonan ajettua”24.11.2019 12.20
Epäilyttääkö taksisi kuski? Näillä vinkeillä valitset luotettavan ja turvallisen taksin pikkujouluhiprakassakin15.11.2019 21.15
Johtavan taksifirman pomolta ukaasi "kopiotakseille" – "Asianajotoimisto lähettää kirjeen"8.11.2019 08.42

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat