Puheenaihe

Sähköläskipyöriä polkeville poliiseille – "Selvitämme myös hälytysvalojen asentamista niihin"

Poliisin kokeilussa on mukana kaksi sähköavusteista pyörämallia, joista toinen on leveärenkainen eli niin sanottu läskipyörä.

Helsingin poliisilaitos

Helsingin poliisilaitos vakinaistaa kevyen liikenteen tehostetun valvonnan pysyväksi toimintamalliksi ja kehittää valvontaa ottamalla käyttöön sähköavusteiset polkupyörät.

Kokeilussa on mukana kaksi sähköavusteista pyörämallia, joista toinen on leveärenkainen eli niin sanottu läskipyörä. Pyörissä on 250-wattinen moottori ja 504 kilowattitunnin litiumioniakku. Sähköavusteisilla polkupyörillä liikuttaessa noudatetaan polkupyöriä koskevia liikennesääntöjä.

 

Polkupyörät hankitaan ja varustellaan talven aikana. Kyseessä on Poliisihallituksen hyväksymä vuoden mittainen kokeilu, jossa selvitetään samalla sähköavusteisten polkupyörien soveltuvuus poliisin valvontavälineiksi.

– Sähköavusteisilla polkupyörillä haetaan valvontaryhmälle parempaa liikkumiskykyä ja tuodaan valvova viranomainen samalle viivalle muiden sähköisillä liikkumisvälineillä kulkevien kanssa, sanoo ylikomisario Jarkko Lehtinen Helsingin poliisilaitoksen tiedotteessa.

– Uudet sähköavusteiset polkupyörät tulevat näkyvästi poliisin väritykseen ja selvitämme myös hälytysvalojen asentamista niihin. Hälytysvalot lisäisivät merkittävästi sähköpyörien käyttömahdollisuuksia, esimerkiksi liikennejärjestelyissä ja onnettomuuspaikoilla, Lehtinen jatkaa.

 

Poliisi aikoo lisätä kevyen liikenteen valvontaa jatkossa. Tehostettua kevyen liikenteen valvontaa on määrä jatkaa ensi keväänä, kun lumet ovat sulaneet.

Valvontaa keskitetään kevyen liikenteen "valtaväylille" ja väylien vilkkaisiin solmukohtiin ja kohdistetaan erityisesti aamun ja iltapäivän työmatkaliikenteeseen.

Lue myös: Poliisin valvontaraportti julki: Jalankulkijoiden seassa pyöräily ja sähköpotkulautailu iso ongelma Helsingissä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Poliisin valvontaraportti julki: Jalankulkijoiden seassa pyöräily ja sähköpotkulautailu iso ongelma Helsingissä13.12.2019 18.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat