Paikalliset

Postinumeroalueiden yhdistämisestä ei vielä päätöksiä – siirtyy alkuvuoteen

Kuvituskuva.

arkisto

Nurmijärven kunnanhallituksen pöytäkirjasta käy ilmi, että postinumeroalueiden mahdolliseen yhdistämiseen liittyvän asian käsittely siirtyy joulukuulta tammikuulle.

Asian oli tarkoitus tulla kunnanhallituksen käsittelyyn joulukuussa, mutta "valmistelullisista syistä" sen käsittely siirtyy tammikuulle.

Kunnanhallitus kokoontui vuoden viimeiseen kokoukseensa tämän viikon maanantaina ja seuraava kokous on vasta ensi vuoden puolella.

Postinumeroasiassa kunnanhallitus käsittelee siis sitä, pitäisikö postinumeroalueet yhdistää samannimisiksi.

Nurmijärvellä on tällä hetkellä 13 postinumeroaluetta, ja suurimmassa osassa näistä postitoimipaikka on jotain muuta kuin Nurmijärvi.

Jos postitoimipaikat yhtenäistetään, tarkoittaisi päätös siis käytännössä mm. Rajamäen, Klaukkalan, Perttulan ja Nukarin häviämistä postitoimipaikkaluettelosta ja jatkossa posti kulkisi myös näille alueille tutulla postinumerolla, mutta Nurmijärvi-teksti postitoimipaikan paikalla.

Nurmijärven kunta kysyi marraskuussa viideltäsadalta nurmijärveläiseltä puhelimitse mielipidettä asiaan ja lisäksi asiassa on kuultu yrityksiä ja yhdistyksiä.

Kunnan aiemmin kertoman tiedon mukaan tarkoitus on, että kyselyssä saatua tietoa käytetään kunnanhallituksen päätöksenteon tukena, kun kunnanhallitus päättää postitoimipaikkojen nimien yhdistämistä esittävän hakemuksen jättämisestä. Samalla myös kyselyn tulokset julkaistaan.

Mikäli kunnanhallitus päättää yhtenäistää postitoimipaikan, hakee kunta nimenmuutosta. Muutos voisi tulla voimaan aikaisintaan syksyllä 2020.

Muutoksen mahdollisesta voimaantulosta tiedotetaan erikseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat