Paikalliset

Rajamäen Kylänpään tontteja meni kaupaksi, mutta vielä jäi myytävää

Rajamäellä Kylänpäässä on ollut tontteja myynnissä ja osa niistä on jo varattu, mutta muutama on vielä myymättä. Ensi vuonna myyntiin tulee vielä 26 tonttia lisää.

Riikka Laine

Rajamäen Kylänpäässä oli 15 tonttia haettavana. Haku tapahtui arvontamenettelyllä. Hakuaika oli marraskuussa ja hakemuksia tuli kaksitoista kappaletta. Suurin osa hakijoista oli Rajamäeltä.

– Tonttikysyntää oli todella paljon, joten odotimme vielä useamman hakevan tonttia, kertoo maankäyttöinsinööri Marja Puhakainen.

Tosin tähän määräänkin kunnassa ollaan tyytyväisiä, koska Rajamäellä tonttien kysyntä ei ole vilkasta kuin esimerkiksi kunnan eteläosissa.

– Tontinhakijoita saisi olla muualtakin kuin Rajamäeltä, sillä alue on viihtyisä ja turvallinen lapsiperheille, sillä alueelle on tulossa päiväkotikin, huomauttaa Puhakainen.

– Olemme panostaneet uusiin tonttikyltteihin ja näyttävä mainostaulu on tulossa liikekeskuksen liittymän lähelle, jotta kysyntä pysyisi vilkkaana, jatkaa Puhakainen.

 

Tontin osti tämän haun perusteella lopulta yhdeksän rakentajaa.

– Ensin arvoimme kaikille kahdelletoista hakijalle varaussijanumerot, joiden mukaisesti kullekin annettiin vuorokausi aikaa kertoa, minkä tontin he haluavat varata, kertoo maankäyttövalmistelija Maiju Laitala.

Yksiasuntoisen erillispientalojen AO1-tontteihin tuli kuusi varausta ja kolme varausta tuli AO2-tontteihin, joille saa rakentaa yhden enintään kaksiasuntoisen asuinrakennuksen. Loput kolme hakijaa jättivät haun kesken, koska eivät saaneet mieluista tonttia tai heille tuli muita esteitä rakentamiselle.

 

Arvontamenettelyllä valitsematta jääneet tontit ovat nyt avautuneet uudelleen haettavaksi jatkuvan haun periaatteella.

– Tontteja voi hakea joko sähköisesti tai kirjallisesti ja tontit ovat sekä ostettavissa että vuokrattavissa, sanoo Maiju Laitala.

Hän huomauttaa, että silloin, kun kyse on arvontamenettelystä, tontin varaajien olisi hyvä tutustua alueen asemakaavaan, määräyksiin, rakentamistapaohjeeseen sekä rakennettavuus-selvitykseen jo ennalta. Tarkempia rakentamiseen liittyviä ohjeita voi kysellä kunnan rakennustarkastajalta.

– Itselle sopivat tonttivaihtoehdot on hyvä selvittää jo etukäteen, jotta oman valintavuoron tullessa kohdalle on tontin valinta helppoa, kun mahdolliset mieltä askarruttavat asiat on selvitetty jo ennakkoon. Tämä nopeuttaa valintaprosessia, ohjeistaa Maiju Laitala.

Tonttitarjontaa voi katsoa kunnan nettisivuilta osoitteesta www.nurmijärvi.fi/tontit

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Omakotitonttien hinnat vaihtelevat Nurmijärvellä kysynnän mukaan22.12.2019 06.40
Mato kertoo miten maata käytetään – omakotitonteista pulaa, yritystontteja saadaan pian lisää6.11.2019 05.55
Nurmijärvi myy tontteja YouTube-simulaattorin ja käpylehmien avulla – ”Olemme ylpeästi lande”24.10.2019 12.26
Miten suuren talon saa rakentaa 1000 neliön tontille? – Opettele ainakin nämä luvut, talonomistaja11.11.2019 19.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat