Paikalliset

Nuorilla mahdollisuus nyt maksuttomaan ehkäisyyn – Keusote laajentaa myös neuvontaa

Kuvituskuva.

Päivi Tuovinen

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote) tarjoaa maksuttoman ehkäisyn alle 20-vuotiaille nurmijärveläisnuorille ensi vuoden alusta.

– Lisäksi kaikille ikäryhmille tarjotaan ehkäisyn aloitukseen ehkäisypillerit tai -rengas maksutta kolmeksi kuukaudeksi. Alle 25-vuotiaat naiset voivat saada tietyin edellytyksin maksuttoman pitkäkestoisen ehkäisyn, kuten kierukan tai kapselin. Päätös tästä tehdään yhteistyössä ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolan lääkärin kanssa, Keusoten tiedotteessa todetaan.

Myös muuta seksuaaliterveyttä edistävää toimintaa laajennetaan sekä kuntien tarjoamia palveluita yhtenäistetään. Kaikissa Keusoten kunnissa on 7.1.2020 alkaen mahdollisuus perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvontaan, ehkäisyn aloitus- ja seurantakäynteihin, terveydenhoitajan seksuaalineuvontaan sekä jälkiehkäisyyn ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvoloissa.

Koulu- tai opiskeluterveydenhuollon palveluihin kuuluvat vuoden alusta ehkäisyn aloituskäynnit, terveydenhoitajan seksuaalineuvonta asiakkaan ikä huomioiden sekä jälkiehkäisyn hoito.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat