Paikalliset

Eskimokäännösten harjoittelu hallissa on luksusta – Latu ja Polku meloo talvella Rajamäen uimahallissa

Melontaohjaajat halliharjoituksissa Rajamäen Uimahallissa. Keskellä Ari Nivalainen.

Paula Fors

Varhain lauantaiaamuna joukko innostuneita melontaharrastajia kokoontuu Rajamäen uimahallille. Vaikka luonnonvedet alkavat olla jo jäässä, täällä melontakausi jatkuu.

Nurmijärven Latu ja Polku ry:n melontahallivuorolla käy säännöllisesti noin parikymmentä henkeä, joista osa on melontaohjaajia. Osa porukasta harrastaa koskimelontaa, osa retkimelontaa.

Uimahalli tarjoaa turvalliset ja lämpimät harjoitteluolosuhteet melonnan tekniikoille. Harjoitteluvuorolla harjoitellaan pelastautumisia, tuentoja ja eskimokäännöksiä.

Kirkkaassa ja lämpimässä vedessä on huomattavasti helpompi keskittyä hiomaan tekniikkaa kuin sameassa ja viileässä vedessä lyhyenä kesäkautena. Lisäksi on valtava etu, että opittuja taitoja pääsee ylläpitämään vuoden ympäri.

– Olen nyt ensimmäistä talvikautta mukana hallitreeneissä, kertoo Taija Kunelius.

– Melontaharrastukseni tuli kesällä siihen pisteeseen, että nykyistä vaativimpiin olosuhteisiin meneminen vaatii eskimokäännöksen harjoittelun. Haluan liikkua vesillä turvallisesti ja niin, etteivät harrastusta rajoita niinkään olosuhteet, vaan oma osaaminen. En ole vahvimmillani pää alaspäin pinnan alla, joten treeneissä on palkitsevinta, kun oppii hallitsemaan mielensä ja toimimaan järkevästi. Harjoiteltavaa lajissa riittää vielä pitkäksi aikaa, eikä koskaan tule täysin valmiiksi, hän jatkaa.

– Melonta on siinä mielessä upea laji, ettei siinä tule koskaan valmiiksi ja nöyryys vesillä on aina järkevää. Harrastukseen kannattaa lähteä mukaan matalalla kynnyksellä. Hallilta löytyy aina seuraa ja kaveria jeesaamaan, jos haluaa harjoitella pelastautumista tai eskimokäännöksiä, Pia Hytönen pohtii.

Ari Nivalainen toimii kolmatta kauttaan melontaohjaajana hallivuoroilla. Hänen mukaansa melonta ei ole ainoastaan kesälaji.

– Onneksemme treenausta pystytään jatkamaan ympäri vuoden halliharjoittelun avulla. Itse olen innostunut grönlantilaismelonnasta ja hallissa erilaisten eskimokäännösten harjoittelu on avoveteen verrattuna aivan luksusta, Nivalainen kertoo.

Hänen mukaansa talven aikana saa varmuutta omaan tekemiseen ja oppii uutta, kesällä on mukavampi jatkaa harjoittelua viileämmissä vesissä.

– Uimahallille mukaan mahtuu melojia vasta-alkajasta koskikonkareihin, aina saa apua ja hyviä vinkkejä harjoitteluun, Nevalainen lupaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat