Paikalliset

Eemeliä ja Iidaa etsitään parhaillaan – hae nyt Taaborin kesäteatterinäytelmään

Akseli Lehtinen esiintyi Taaborilla Eemelinä kesällä 2013.

Astrid Lindgrenin rakastetun klassikon toiveuusinta Vaahteramäen Eemeli nähdään Taaborilla heinäkuussa 2020. Näytelmä toteutetaan yhteistuotantona Kyminlinnan kesäteatterin kanssa.

Taavi Vartia ohjasi kesällä 2013 Taaborinvuorelle juhlanäytelmän Astrid Lindgrenin alkuperäiskäsikirjoituksesta Vaahteramäen Eemeli. Tuolloin tuli kuluneeksi 50 vuotta siitä, kun Lindgren kirjoitti ensimmäisen Eemeli -teoksensa. Nyt Vartian kiitelty ohjaus herää uudelleen eloon osittain uudella kokoonpanolla kesällä 2020.

Pellavapäinen pojanviikari kujeilee vanhaan tuttuun tapaan vieden kaikenikäiset katsojat ikimuistoiseen seikkailuun – kepposten ja metkujen iättömään maailmaan. Maailmaan, jossa sattuu ja tapahtuu, ja jossa itkut päättyvät nauruun, syyllisyys ja katumus anteeksiantoon.

Tulevan kesän klassikkonäytelmän vahvuutena ja erikoisuutena tulee olemaan se, että näytelmä toteutetaan yhteistuotantona Kotkassa sijaitsevan Kyminlinnan kesäteatterin kanssa. Kotkan näytökset aloitetaan Kyminlinnassa kesäkuun alussa, josta näytelmä siirtyy heinäkuussa alkuperäiselle näyttämölleen Taaborinvuorelle.

Taavi Vartia ohjaa Kotkan seudulla myös uuden Pertsa ja Kilu -elokuvan, joka tulee elokuvateattereihin 13. marraskuuta 2020.

– Minulla on vahva kosketuspinta kotikuntani Nurmijärven lisäksi Kotkaan jo vuosikymmenten ajalta, ja siksi tämä yhteistyö tuntuu aivan erityisen hienolta, Vartia luonnehtii.

02.02.2020 klo 02.00 tullaan julkistamaan sekä Taaborinvuoren että Kyminlinnan kesäteatterin esitysaikataulut ja samalla annetaan tuntumaa aikuisnäyttelijöiden roolitukseen. Myös lipunmyynti aukeaa samalla kellonlyömällä.

Lapsinäyttelijöiden roolitus Kotkan Kyminlinnan näytöksiin on parhaillaan meneillään ja castingit tehdään tammi- ja helmikuun aikana. Iidan ja Eemelin rooleihin tullaan kuitenkin etsimään tuplaroolitus, joten erityisesti Taaborinvuoren kesäteatterinäytelmän lapsinäyttelijärooleista kiinnostuneiden kannattaa hakea nyt mukaan.

Eemelin näyttelijän tulisi olla iältään 9–13 vuotta ja Iidan 7–11 vuotta. Näytelmän roolit ovat vaativia, joten aikaisempi kokemus näyttelemisestä erityisesti teatterin puolelta on hyödyksi. Roolit sisältävät lauluosuuksia, joten laulutaito on vahva plussa.

Vaahteramäen Eemeli

Haku Eemelin ja Iidan rooleihin

Haku sähköpostitse osoitteeseen: [email protected] Hakuaika 15.2.2020 asti.

Kerro esittelyssä nimesi ja ikäsi, kokemuksesi näyttelijänä (aiempi tausta ei välttämätön), harrastuksesi. Liitä mukaan valokuvasi.

Jos sinulla on aiempia näytteitä esiintymisestä joissakin produktioissa, laita ne linkkinä mukaan. Tee max. kahden minuutin esittely itsestäsi (kännykkäkameratasoinen esittely riittää). Lisäksi lyhyt video laulu- ja näyttelijätaidoistasi lyhyen videon muodossa.

Lisätiedot: Johanna Kunttu, [email protected], 040 190 2569

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Taavi Vartia tuo Tuhkimon Taaborinvuorelle – rooleissa nähdään Alina Tomnikov ja Marita Taavitsainen 19.9.2018 08.30
Nyt se selvisi: Taavi Vartia tuo Peppi Pitkätossun Taaborille – "Tavoittelemme katsojaennätystä"17.1.2018 08.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat