Paikalliset

Hallinto-oikeus hylkäsi valituksen Klaukkalan uudesta apteekista – "Nurmijärven apteekkipalveluja on perusteltua lisätä"

Kuvituskuva.

Santtu Laine

Helsingin hallinto-oikeus on tänään antamallaan päätöksellä hylännyt valituksen, jossa vastustettiin uuden apteekin perustamista Nurmijärvelle sekä tälle määrättyä sijaintia.

Hallinto-oikeus katsoo, että uuden apteekin perustaminen nimenomaan Klaukkalan alueelle on perusteltua.

 

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea päätti 18.5.2018 Nurmijärven 4. apteekin perustamisesta ja sen sijoittumisesta Klaukkalan alueelle. Klaukkalan apteekin apteekkari teki asiasta oikaisuvaatimuksen, mutta Fimea hylkäsi sen. Tämän vuoksi apteekkari haki edelleen muutosta asiaan Helsingin hallinto-oikeudelta.

 

Hallinto-oikeus toteaa nyt, että Nurmijärven kunnan rakenteesta, väestömäärästä ja väestönkasvusta saatavat tiedot sekä apteekkitiheys ja vuosittaiset lääkemääräykset verrattuna Suomen keskiarvoon tukevat sitä käsitystä, että Nurmijärven apteekkipalveluja on perusteltua lisätä lääkkeiden saatavuuden turvaamiseksi.

Hallinto-oikeus huomauttaa tiedotteessaan myös, että Nurmijärven apteekeista toimitettujen lääkemääräysten määrä on kasvanut vuosien 2007–2017 aikana merkittävästi.

– Lääkemääräysten määrä ylittää kiistatta nykytasossaan itsenäisistä apteekeista toimitettavien lääkemääräysten keskimääräisen määrän. Lisäksi uuden apteekin perustamisen jälkeenkin Nurmijärven kunnan apteekkien lukumäärä suhteutettuna väestön määrään on selvästi pienempi kuin koko maan keskiarvo, hallinto-oikeus toteaa.

 

Hallinto-oikeuden päätöksen mukaan asiassa ei myöskään ole tullut ilmi seikkoja, joiden johdosta Nurmijärven jakamista kolmeen apteekin sijaintialueeseen olisi syytä muuttaa.

– Nurmijärven kunnan alueen väestömäärä ja väestönkasvu ovat keskittyneet Klaukkalan alueelle, jota voidaan pitää myös alueen solmukohtana ja nopeimmin kehittyvänä alueena. Näin ollen hallinto-oikeus katsoo, että uuden apteekin perustaminen nimenomaan Klaukkalan alueelle on ollut perusteltua, tiedotteessa todetaan.

Päätökseen voi hakea muutosta valittamalla korkeimpaan hallinto-oikeuteen vain, jos korkein hallinto-oikeus myöntää valitusluvan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Klaukkalaan toinen apteekki? Hallinto-oikeus ratkaisee asian piakkoin8.1.2020 06.15
Apteekeissa on huutava pula farmaseuttisesta henkilöstöstä – moni apteekkari ei saa lainkaan hakemuksia avoimiin työpaikkoihin10.7.2019 08.40
Mielipide: Klaukkalan apteekkari kertoo valituksen taustat – "toinen apteekki sijoitettava pohjoisosaan"17.2.2019 06.05
Apteekkariliitolta vastaus vapautusvaatimuksiin – "Lisää apteekkeja Suomeen"13.3.2018 13.45
Klaukkalaan toisesta apteekista tehty valitus hylättiin – uuden apteekin tulo on silti vielä epävarmaa4.12.2018 08.30
Nurmijärvi saamassa neljännen apteekin – sijoittuu Klaukkalaan21.6.2018 06.30
Asukkaalla nousi huoli: Apteekin muutto on ikäihmisille kestämätön paikka27.2.2017 10.52

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat