Paikalliset

Tärkeää tietoa Nurmijärven 1-3. luokkalaisille: Lähiopetusmahdollisuus alkaa tiistaina, etäopetusta yhä suositellaan

Kuvituskuva.

Johanna Erjonsalo / Arkisto

Valtioneuvosto on tänään perjantaina muuttanut aiemmin antamaansa poikkeusolojen asetusta, ja vastaisuudessa kaikki peruskoulun 1—3. luokkien oppilaat voivat jälleen saada lähiopetusta. 

Mahdollisuus osallistua lähiopetukseen koskee edelleen myös kaikkia niitä perusopetuksen oppilaita, joilla on erityisen tuen päätös.
Valtioneuvosto suosittelee kuitenkin edelleen kaikkia oppilaita osallistumaan opetukseen etänä, mikäli mahdollista. 

Myös Nurmijärven kunnan sivistysjohtaja Tiina Hirvonen toivoo, että 1-3 oppilaat pidettäisiin edelleen etäopetuksessa, jos mahdollista.

Valtioneuvosto kertoi infossaan tänään, että asetuksessa annettua linjausta tarkennettiin, koska kriittisten alojen määritelmä on herättänyt hämmennystä.  Hallitus halusi poistaa ehdon, jonka mukaan lähiopetukseen saivat osallistua vain ne oppilaat, joiden vanhemmat työskentelevät yhteiskunnan kannalta kriittisillä aloilla. Yhteiskunnan kannalta tärkeiksi ammateiksi listattiin esimerkiksi hoitajat, lääkärit ja poliisit, mutta myös siivoojat, ruokakauppojen myyjät sekä elintarviketeollisuuden ja ruokakuljetusten ammatit.

 

Nurmijärven kunta kertoo tiedotteessaan, että kunta on tänään lähettänyt Wilman kautta viestin, jossa on linkki kyselyyn, jolla huoltaja ilmoittaa lapsensa tiistaina 24.3. alkavaan lähiopetukseen ja iltapäivätoimintaan. Iltapäivätoimintaa voidaan järjestää ainoastaan niille oppilaille, joille on jo aiemmin myönnetty iltapäivätoimintapaikka.

Kuntalaisten kannattaa huomioida, että kyselyyn tulee vastata maanantaihin 23.3. klo 9 mennessä.

-    Jos lapsesi on jo lähiopetuksessa tai jatkaa etäopetuksessa, sinun ei tarvitse enää vastata kyselyyn, Hirvonen opastaa.

Samalla kunta huomauttaa tiedotteessaan, että kyseessä oleva kysely tai asetuksen muutos eivät koske perusopetuksen luokkien 4-9 oppilaita. Heidän koulunkäyntinsä järjestetään jatkossakin etäopiskeluna. Myös lukio-opetus järjestetään etäopiskeluna.

-    Tiedotamme huoltajia seuraavan kerran asiasta maanantaina 23.3., kun lähiopetukseen osallistujat ja opetusjärjestelyt ovat selvillä. Muutetun asetuksen mukainen lähiopetus alkaa tiistaiaamuna 24.3.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kaikki 1.–3.-luokkalaiset voivat mennä kouluun – "Ei ole kuitenkaan pakko"20.3.2020 14.44
Valmiuslaki käyttöön – näin koulutyö järjestetään poikkeustilanteen aikana Nurmijärvellä17.3.2020 19.47
Jari Sinkkonen ja opetusneuvos näkevät koululaisten haasteet korona-aikana: "Ei saa mennä lomailuksi"17.3.2020 14.46
Sosiaaliala on huolissaan kotiin jäävistä koululaisista: "Kymmeniätuhansia lapsia jää vaille turvallista päiväohjelmaa"17.3.2020 08.39

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat