Paikalliset

160 oppilasta saa lähiopetusta Nurmijärvellä – määrä kasvoi 40 lapsella

Lähiopetusta järjestetään muun muassa Klaukkalan koulussa.

Riikka Laine

160 nurmijärveläistä 1.–3.-luokkien oppilasta tai erityisen tuen päätöksen saanutta opiskelee nyt lähiopetuksessa.

Nurmijärven kunnan sivistysjohtaja Tiina Hirvonen kertoo, että lähiopetuksessa olevien määrä on kasvanut viime viikosta noin 40 oppilaalla.

Valtioneuvosto muutti viime viikon perjantaina aiemmin antamaansa poikkeusolojen asetusta siten, että tällä viikolla kaikki peruskoulun 1.–3.-luokkien oppilaat voivat saada lähiopetusta. Muutetun asetuksen mukainen lähiopetus alkoi Nurmijärvellä tiistaina.

Aiemmin valtioneuvosto ohjeisti, että lähiopetusta saavat vain ne 1.–3.-luokkien oppilaat, joiden huoltajat työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla. Lisäksi järjestetään erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden lähiopetus sitä tarvitseville. Linjausta muutettiin, koska lähiopetuksen rajaus kriittisten alojen luettelon perusteella ei ollut juridisesti riittävän tarkkarajainen.

 

Hirvosen mukaan valtaosa tällä hetkellä lähiopetuksessa olevista oppilaista on nimenomaan 1.–3.-luokkien oppilaita. Kaikkiaan Nurmijärvellä on noin 1850 1.–3.-luokkien oppilasta. Lähiopetuksen osallistuu siis noin 8,6 prosenttia lapsista.

Sekä kunta että valtioneuvosto muuttuneesta tilanteesta huolimatta suositelleet kaikkia oppilaita osallistumaan etäopetukseen, mikäli se on mahdollista.

 

Lähiopetusta on annettu tiistaista lähtien keskitetysti vain tietyissä kunnan kouluissa.

Kirkonkylässä Maaniitun koulussa järjestetään lähiopetus Maaniitun ja Palojoen koulujen oppilaille ja Lukkarin koulussa Lukkarin, Karhunkorven ja Nukarin koulujen oppilaille. Kivenpuiston koulussa järjestetään lähiopetus oman koulun oppilaille.

Klaukkalassa Syrjälän koulussa järjestetään lähiopetus Syrjälän ja Harjulan koulujen oppilaille ja Mäntysalon koulun Haikalan toimipisteessä Mäntysalon ja Metsäkylän koulujen oppilaille.

Klaukkalan koulussa lähiopetus järjestetään Klaukkalan koulun oppilaille ja Isoniitun koulussa Isoniitun ja Lepsämän koulujen oppilaille.

Uotilan koulussa puolestaan järjestetään lähiopetus Uotilan ja Valkjärven koulujen oppilaille. Myös Vendlaskolanissa järjestetään lähiopetusta.

Rajamäen koulussa järjestetään lähiopetus Rajamäen, Länsikaaren ja Röykän koulujen oppilaille.

4.–9.-luokkien oppilaiden koulunkäynti jatkuu edelleenkin vain etäopetuksena. Myös lukio-opetus järjestetään etäopiskeluna.

Sivistysjohtaja Tiina Hirvosen mukaan Nurmijärvellä eri opettajat hoitavat lähi- ja etäopetuksen.

– Opettajien ja meidän muidenkin työntekijöiden jaksaminen on koetuksella haastavassa tilanteessa. Työntekijät ovat ottaneet tilanteen hienosti vastaan ja ovat lähteneet toteuttamaan toimintaa annettujen ohjeiden mukaan tässä todella haastavassa tilanteessa, hän kiittelee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kaikki 1.–3.-luokkalaiset voivat mennä kouluun – "Ei ole kuitenkaan pakko"20.3.2020 14.44
Valmiuslaki käyttöön – näin koulutyö järjestetään poikkeustilanteen aikana Nurmijärvellä17.3.2020 19.47
Jari Sinkkonen ja opetusneuvos näkevät koululaisten haasteet korona-aikana: "Ei saa mennä lomailuksi"17.3.2020 14.46

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat