Paikalliset

Uusittu ja isompi Karhunkorven koulu käyttöön vuonna 2014

KIRKONKYLÄ (NU)Peruskorjattu ja laajennettu Karhunkorven koulu Kirkonkylässä valmistuu syyslukukauden 2014 alkuun. Budjettivaltuustossa koulun laajentaminen ja peruskorjaaminen yhdistettiin. Työhön on varattu rahaa 1,55 miljoonaa euroa.

Kunnanhallitus hyväksyi maanantaina hankkeen luonnossuunnitelmat. Ne on laatinut AW2-Arkkitehdit Oy pääsuunnittelijana.

Kunnanhallitus viilasi suunnitelmia siten, että tietokoneet sijoitetaan normaaleihin luokkatiloihin ja kaikkiin luokkiin tulee ATK-valmiudet. Päätöksen mukaan eriyttämistilana voidaan käyttää nykyisiä pienryhmäopetustiloja ja terveydenhoitajan tilaa.

Liikuntapuolen inva-wc säilytetään ja kaivattua tuolivarastoa suunnitellaan muiden varastotilojen yhteyteen.

Työt alkuun kesäkuussa

Suunnittelu etenee niin, että urakkakilpailu käynnistyy helmikuussa. Rakentamispäätösesitys tuodaan kunnanhallitukseen keväällä siten, että rakentaminen voidaan aloittaa ensi kesäkuun alusta. Töiden arvioitu kesto on 14 kuukautta.

Rehtori Terttu Niemen mukaan koulu pystyy toimimaan rakennustöiden aikana, joskin joitakin häiriöitä tulee. Ne pyritään pitämään kuitenkin mahdollisimman vähäisinä.

– Tarkempia järjestelyjä emme ole vielä miettineet, sillä päätös tuli nopealla aikataululla. Alunperinhän koulu piti ensin korjata ja laajentaa sen jälkeen, mutta nyt laajennus tehdään ensin. Se on hyvä, että sillä oppilaat voivat siirtyä laajennetun osan luokkiin siksi aikaa, kun vanhoja tiloja remontoidaan.

Kolme uutta luokkatilaa

Karhunkorven koulu saa kolme uutta luokkatilaa ja ruokasalin. Vanhassa osassa kunnostetaan ennen kaikkea talotekniikkaa ja ruoanjakelukeittiötä.

Töiden myötä koululla päästään eroon pihalla olevasta vuokraparakista, sen vuokrasopimusta jatketaan tosin keväälle 2013.

Piha-alueen turvallisuutta parannetaan rakentamalla autoille oma parkkialue. Sen myötä lasten välituntipihat pystytään selkeyttämään omaksi alueekseen.

Karhunkorven koulussa on tällä hetkellä öljylämmitys. Uusien suunnitelmien mukaan Nurmijärven Sähkö Oy:lle luovutetaan tilat nykyisestä pannuhuoneesta ja sähkölaitos rakentaa alueelle maalämpövoimalan omana hankkeenaan. Sähköyhtiö myy laitoksen tuottaman energian koululle.

Odotettu pitkään

Karhunkorven koulussa on tällä hetkellä 83 oppilasta. Rehtori Terttu Niemen mukaan peruskorjausta on odotettu pitkään, sillä viimeisistä remonteista on vierähtänyt aikaa.

– Remontin ja laajennuksen jälkeen koulusta tehdään yksisarjainen 1.-6. -luokkien koulu ja oppilasmäärää lähdetään kasvattamaan. Laajeneva Laidunalueen asuinalue tulee tarjoamaan meille uusia oppilaita.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat