Nurmijärven Hengitysyhdistys

Hengitysliitto lahjoitti kannettavan happirikastimen Hyvinkään sairaalalle

Anne Ikäläinen, Tiedottaja MTi

Hengitysliitto lahjoitti Hyvinkään sairaalalle kannettavan happirikastimen. Laite luovutettiin keskiviikkona 15.11.2017 ja sen vastaanottivat keuhkosairauksien poliklinikalla kuntoutusohjaaja Virpi Kunnas-Vaikkinen sekä sairaanhoitaja Nina Pietilä ja ylilääkäri Hanna Tapanainen.

Lahjoituksen on mahdollistanut Hengitysliiton oma varainkeruukampanja. Kampanjan puitteissa lahjoitetaan yhteensä 10 happirikastinta eri puolelle Suomea vuonna 2017." kertoo Hengitysliiton aluesuunnittelija Eeva Palmroos. Yksi laite maksaa noin 3 500 euroa.

Kannettava happirikastin on tarkoitettu pitkäaikaista happihoitoa tarvitsevien henkilöiden käyttöön. Laitteen avulla on mahdollista lähteä kodin ulkopuolelle, käydä asioilla ja osallistua sosiaalisiin tapahtumiin.  Monet muut happilaitteet mahdollistavat liikkumisen letkun avulla vain kotona. Kannettava happirikastin lisää merkittävästi elämänlaatua, sillä sitä on helppo kuljettaa mukana. Noin 2 kiloa painava laite toimii sekä akulla että sähkövirralla.

Happihoitoa käytetään korjaamaan elimistön hapen puutetta. Yleisin syy pitkäaikaiseen kotihappihoitoon on keuhkoahtaumataudista johtuva voimakas hapen vajaus. Se aiheuttaa lisähapen tarpeen lähes koko vuorokauden ajaksi, lisähappea on käytettävä vähintään 16-20 tuntia.

 

Valokuva luovutustilaisuudesta: kuntoutusohjaaja Virpi Kunnas-Vaikkinen, sairaanhoitaja Nina Pietilä ja ylilääkäri Hanna Tapanainen; Kaj Pirhonen, Eija Salo/K-Uusimaa, Tuula Rinnekari/Nurmijärvi, Pirjo Vuorela/Hyvinkää

Nurmijärven Hengitysyhdistys

Aikaisempia kirjoituksia

Nurmijärven Hengitysyhdistys

Nurmijärven Hengitysyhdistyksen tarkoituksena on edistää hengityssairaiden ja heidän läheistensä elämänlaatua sekä toimia heidän edunvalvonta- ja tukijärjestönä. Yhdistys toimii myös terveyden edistämisen ja puhtaan elinympäristön puolesta. Yhdistys on perustettu vuonna 1941 Kiljavannummen parantolassa.

Uusimmat mielipiteet