Nurmijärven Puhallinorkesteri

Sodan ajan laulut soivat muistoja kunnioittaen

Syksyllä 2017 päättivät Nurmijärven Puhallinorkesterin Tamas Paraczky ja Nurmijärven Reserviläiskuoron Tuire Grönthal yhdistää voimansa ja juhlistaa Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä yhteiskonsertilla, jossa esitetään kaikille suomalaisille rakkaita sodan ajan lauluja. Mukaan on valittu reippaita marsseja kuten Jääkärimarssi, Hakakomppanian marssi ja Nurmijärvi marssi, sekä kaihoisia balladeja kuten Evakon laulu, Kirje sieltä jostain ja Terveiset ulapalta. Juhlavien tunnelmien välissä piipahdetaan iloisiin säveliin Ison Iitan ja Eldankajärven jään tahtiin. 

 

Konsertissa orkesterin kapellimestarina toimii Tamas Paraczky ja kuoroa johtaa Tuire Grönthal. Solistina laulaa tenori Ari Grönthal. Konsertti on Nurmijärven kirkonkylällä Kivenpuiston koululla sunnuntaina 26.11. klo 13 ja lippuja saa ostaa ovelta.

Nurmijärven Puhallinorkesteri

Aikaisempia kirjoituksia

Nurmijärven Puhallinorkesteri

Puhallinmusiikin juuret Nurmijärvellä johtavat 1930-luvun Rajamäelle.  Silloin juuri perustetun alkoholijuomatehtaan työhönotossa suosittiin soittotaitoisia mm. seuraavan lehti-ilmoituksen tapaan: ehdottomasti raitis baritonisti tai kornetisti saavat heti paikan työmiehinä.  Myöhemmin orkesteritoiminta kukoisti myös kirkonkylällä, seurakunnassa ja mm. Palojoella Aleksis Kiven lapsuudenmaisemissa. Ikänsä puolesta Kivi on saattanut itsekin istua kuuntelemassa Nurmijärven Puhallinorkesterin soitantoa.

Tänä päivänä puhallinorkesterissa soittaa aktiivisesti parikymmentä taitavaa harrastajamuusikkoa. Orkesteri esiintyy vuosittain useassa Nurmijärven seurakunnan juhlassa, tanssi-illoissa ympäri kuntaa, erilaisissa avajais-, syntymäpäivä- ym. juhlissa sekä omassa joulukonsertissaan.

Nurmijärven Puhallinorkesterin kapellimestareina ovat toimineet mm. Väinö ja Robert Sairanen, Albin Arras, Aarne Heinilä, Iivari Pulkkinen, Paul Jaavamo, Kari Karjalainen, Olli Silván ja vuodesta 2009 lähtien Tamas Paraczky.

Lisätietoja: http://www.silverriver.fi/index2.htm

Uusimmat mielipiteet