Ulla YliherneKirjoittaja on Sipoon Sanomien vs. päätoimittaja

Ostoksille vaikka keskellä yötä

En ole eläissäni shoppaillut jauhelihakastikkeen aineksia sen enempää kuin tomaatteja tai kurkkuja seuraavan päivän lounassalaattiini keskellä yötä.

Jos äkillinen ruisleivän himo tai kahvin puute iskee yöllä kello kolme, himo on nyt mahdollista tyydyttää kellonajasta riippumatta. Klaukkalassa aukesi tämän viikon torstaina Nurmijärven ensimmäinen vuorokauden ympäri auki oleva kauppa, josta maitopurkin tai vessapaperia voi käydä ostamassa silloin, kun se itselleen parhaiten sopii. Olisi sitten yö tai päivä, joulu tai juhannus.

Vuorotyötä tekee Suomessa noin 600 000 työntekijää. Se on Helsingin verran asukkaita.

Vaikka suurin osa suomalaisista käyttää yöntunnit nukkumiseen, elämä ei pysähdy hämärän laskeuduttua.

Vuorotyötä tekee Suomessa noin 600 000 työntekijää. Se on yhtä paljon kuin koko Helsingissä on asukkaita.

Tähän lukuun peilattuna ei ole ihme, että HOK Elannon ketjujohtaja Merja Mustosen toteaa, ettei nyky-yhteiskunta ole enää aamukahdeksasta iltapäiväneljään pyörivä yhteiskunta. Ketju uskookin, että yökyöpeleitä riittää ruokaostoksille myös Klaukkalassakin.

Ensimmäinen 24/7-Alepa avattiin vuonna 2012 Mannerheimintiellä Helsingissä. Nähtäväksi jää, riittääkö Klaukkalan kokoisessa taajamassa asiakkaita yön pikkutunneille saakka.

Varsinkin, kun 24 tunnin aukioloaika ei koske kaljakaappeja. Alkoholia sisältävät juomat kun ovat edelleen lukkojen takana iltayhdeksästä aamuyhdeksään.

Ulla Yliherne

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet