Nurmijärven Hengitysyhdistys

Äänestyspaikoilla kerätään varoja kotimaan vammais- ja terveystyölle

Pieni ele -lipaskeräys kotimaan vammais- ja terveystyön hyväksi järjestetään eduskuntavaalien äänestyspaikoilla 3.-9.4. ja 14.4.2019.

Puolet kunkin kunnan lipaskeräyksen tuotosta käytetään paikallisesti vammais- ja terveysyhdistyksissä esimerkiksi neuvontaan ja vertaistukitoimintaan. Toinen puoli käytetään valtakunnallisesti esimerkiksi kuntoutukseen järjestämiseen, apuvälineiden hankintaan ja vammaisten ja sairaiden aseman parantamiseen.

Keräys järjestetään talkoovoimin. Mukana on yli 10 000 vapaaehtoista lipaskerääjää. 

Nurmijärven kunnassa lipaskeräykseen osallistuvat seuraavat yhdistykset: 
Apua Arkeen, Hyvinkään Seudun Psoriasisyhdistys, Keski-Uudenmaan Kuulo, Keski-Uudenmaan näkövammaiset, Nurmijärven Allergia- ja astmayhdistys, Nurmijärven Hengitysyhdistys, Nurmijärven Invalidit, Nurmijärven Kehitysvammaisten tuki, Nurmijärven Reumayhdistys, Nurmijärven Sydänyhdistys, Suomen Akustikusneurinoomayhdistys, Terve mieli.

Keräykseen voi osallistua myös verkkomaksulla osoitteessa www.pieniele.fi/verkkolahjoitus sekä tekstiviestillä lähettämällä viesti LAHJOITA 5 numeroon 16301. Tekstiviestin lahjoitussumma on 5 euroa. 5 euron lahjoituksen voi tehdä Otto-automaatilla käteisnoston yhteydessä 1.3.-26.5.2019.

Pieni ele -keräys (ent. Vaalikeräys) alkoi vuonna 1907, jolloin se järjestettiin ensimmäisten eduskuntavaalien yhteydessä tavoitteena kerätä varoja tuberkuloosin vastustamiseen. Sen järjestävät 17 vammais- ja terveystyön järjestöä, joihin kuuluu noin 400 000 jäsentä. 

Valtakunnallisesti Pienessä eleessä ovat mukana seuraavat järjestöt paikallisyhdistyksineen: 
Allergia-, Iho- ja Astmaliitto, Epilepsialiitto, Förbundet De Utvecklingsstördas Väl, Hengitysliitto, Invalidiliitto, Kehitysvammaisten Tukiliitto, Kehitysvammaliitto, Kuuloliitto, Kuurojen Liitto, Mielenterveyden keskusliitto, Munuais- ja maksaliitto, Neuroliitto, Näkövammaisten liitto, Psoriasisliitto, Suomen Diabetesliitto, Suomen Reumaliitto, Suomen Sydänliitto 

Lisätietoja: www.pieniele.fi 

Nurmijärven Hengitysyhdistys

Aikaisempia kirjoituksia

Nurmijärven Hengitysyhdistys

Nurmijärven Hengitysyhdistyksen tarkoituksena on edistää hengityssairaiden ja heidän läheistensä elämänlaatua sekä toimia heidän edunvalvonta- ja tukijärjestönä. Yhdistys toimii myös terveyden edistämisen ja puhtaan elinympäristön puolesta. Yhdistys on perustettu vuonna 1941 Kiljavannummen parantolassa.

Uusimmat mielipiteet