Uudenmaan TE-toimisto

TE-toimiston täsmärekry löytää työhön juuri oikeat ihmiset

Työ- ja elinkeinoministeriön erityisasiantuntija Santtu Sundvallin mukaan ehdokashaku johtaa työllistymiseen tehokkaammin kuin työtarjous.

Aino Hela

TE-toimisto tarjoaa yritysten rekrytointitarpeisiin ehdokashakutoimeksiantoa, joka käytännössä tarkoittaa täsmärekryä, jossa tiettyyn työhön etsitään juuri oikeaa osaajaa.

”Ehdokashaku johtaa työllistymiseen jopa viisi kertaa todennäköisemmin kuin työtarjous, tosin välitettyjen työpaikkojen määrässä jäädään vielä kauaksi työtarjousten taakse”, toteaa ehdokashakutoimeksiantoja Uudellamaalla selvittänyt entinen ELY-keskuksen tutkija, nykyinen Työ- ja elinkeinoministeriön erityisasiantuntija Santtu Sundvall.

Ehdokashakutoimeksianto voidaan tehdä työnantajan pyynnöstä myös suljettuna, jolloin ne eivät edes näy TE-palveluiden sivuilla. Keskimäärin TE-toimiston asiantuntija on esittänyt kutakin toimeksiantoa kohden noin kuusi työnhakijaa. Vuonna 2017 ehdokashakua käytti lähes 770 eri työnantajaa. Tyypillisiä asiakkaita ovat julkishallinto, rekrytointifirmat, liike-elämän erikoispalveluja tarjoavat yritykset, vähittäiskauppa ja talonrakentaminen.

Tällä hetkellä eniten haetaan rakennustyöntekijöitä. Toiseksi eniten haetaan liike-elämän ja hallinnon asiantuntijoita, joissa onnistutaan rakennustyöntekijöiden täsmärekryä paremmin. Tämä todennäköisesti johtuu siitä, että jälkimmäisessä joukossa on enemmän työttömiä, joten TE-toimiston asiantuntijoiden on helpompi löytää työnantajan vaatimukset täyttäviä ehdokkaita. Lisäksi on huomattu, että työnvälitystoimet tehoavat parhaiten alle 30-vuotiaiden ryhmässä.

Työtarjouksilla paikkojen keskimääräinen täyttymisaika vuonna 2017 oli noin 36 päivää, siinä missä ehdokashaulla paikkojen täyttymisaika oli hieman yli 21 päivää.

”Tästä näkökulmasta katsottuna ehdokashakutoimeksiannot ovatkin kaikista tehokkain työnvälityspalvelu”, Sundvall summaa.

Työnantajille vuonna 2018 tehdyn kyselyn mukaan suurimmat syyt ehdokashakutoimeksiannon käyttöön ovat kiire paikan täytössä, se että yritys ei ole itse löytänyt sopivia ehdokkaita ja palvelun ilmaisuus. Asiointia TE-toimiston kanssa kehui sujuvaksi jopa 78 prosenttia työnantajista. Palvelu saikin työnantajilta kokonaisarvosanan 3,4 asteikolla 1-5.

Ehdokashakutoimeksiannosta kiinnostuneiden työnantajien kannattaa ottaa yhteyttä Uudenmaan TE-toimiston yrityspalveluihin. Yrityspalveluiden asiantuntijat tavoitat numerosta 0295 040 002.

Lisätietoa:

Julkista työnvälitystä työnantajalähtöisesti ja tuloksekkaasti : Ehdokashakutoimeksiannot Uudenmaan TE-toimiston rekrytointipalveluna

 

Teksti: Aino Hela

Tämä juttu on ilmestynyt alun perin uutiskirjeessämme. Tilaa uusin Uudenmaan TE-toimiston uutiskirje.

 

Uudenmaan TE-toimisto

www.te-palvelut.fi/uusimaa  |

Facebook: Uudenmaan TE-palvelut

Twitter: Uudenmaan TEpalvelut  ja EGR Uusimaa

Uudenmaan TE-toimisto

Aikaisempia kirjoituksia

Uudenmaan TE-toimisto

Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimisto (TE-toimisto) on työn, työelämän, yrittäjyyden ja koulutuksen asiantuntija. Palvelemme kaikkia Uudenmaan alueen työnhakijoita, yrityksiä ja yrittäjiä.

Työ- ja elinkeinotoimistosta saat henkilökohtaista palvelua työnhaussasi sekä tietoa työmarkkinoista, koulutuksesta, ammateista, yrittäjyydestä ja työttömyysaikaisista etuuksista. Palvelumme ulottuvat omatoimisesti käytettävistä verkkopalveluista (www.te-palvelut.fi) henkilökohtaisiin palveluihin.

Uusimmat mielipiteet