LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Taitoluistelijat haastavat Nurmijärven urheiluseurat mukaan ilmastotalkoisiin

Kuvituskuva.

Arkisto

Ilmastonmuutoksen ollessa jatkuvasti otsikoissa tulee myös meidän urheilu- ja liikuntatoimijoiden kiinnittää ympäristökysymyksiin enemmän huomiota. Meillä Nurmijärven Taitoluistelijoissa ei ole toistaiseksi ollut omaa ympäristöohjelmaa tai -tavoitteita, mutta ilokseni luistelijayhteisömme tekee paljon jo nyt.

Etenkin kilpaluistelijamme kulkevat hallille kimppakyydeillä, mikä säästää niin meidän vanhempien aikaa kuin yhteistä ympäristöämmekin. Myös hyvät taitoluistimet kestävät erinomaisesti useampia käyttäjiä ja niin taitoluistinten kuin harjoitusvaatteiden ja jopa kilpapukujenkin kierrättäminen on luistelijaperheille arkipäivää.

Seurana järjestämme myös kotihallissa kilpailuja ja mahdollisuuksien mukaan leirejä ja tehopäiviä, millä sekä tarjoamme elämyksiä lähellä että vähennämme kuljetustarpeita kauemmaksi. Ja kun automatkoja kisoihin ja leireille ei voi välttää, hyödynnämme jälleen kimppakyytejä välttääksemme turhia ajoja.

Vaikka toimintamme edellyttää jäätä ja hyviä harjoitteluolosuhteita, joista emme voi emmekä halua luopua, voisimme silti varmasti tehdä myös seurana paljon enemmän. Seuran oma ympäristöohjelma toimivine tavoitteineen on päämäärä, joihin jokaisen urheilu- ja liikuntaseuran olisi korkea aika pyrkiä. Oman toiminnan vastuullisuuden ja ympäristötietoisuuden lisäämiseen.

Me NTL:ssä käynnistämme nyt elokuussa Fillarilla treeneihin -kampanjan, jolla kannustamme jäille kesätauolta palaavia luistelijoitamme kulkemaan harjoituksiin pyörällä. Samalla vähennämme jäähallille autoilua entisestään ja toivottavasti myös innostamme luistelijoitamme ottamaan treenimatkoistakin hyödyt irti alkulämmittelyn muodossa. Vaikka luistinten kanssa pyöräily ei ympäri vuoden monelta onnistukaan, pienetkin askeleet oikealla tiellä ovat hyviä askeleita eteenpäin!

Haluamme samalla haastaa myös muut nurmijärveläiset urheilu- ja liikuntaseurat mukaan ilmastotalkoisiin. Esimerkiksi Olympiakomitean sivujen kautta löytyy paljon hyviä vinkkejä urheilun ekologisuuden edistämiseen.

Olisi hienoa kuulla ja jakaa hyviä vinkkejä myös paikallisten toimijoiden kesken ja puhaltaa yhteiseen hiileen yhteisestä ympäristöstä huolehtiaksemme!

Kaisa Sainio

Nurmijärven Taitoluistelijat

 

Kirjoitus on julkaistu Nurmijärven Uutisten mielipidepalstalla.

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet