LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Kolumni: Turvallisuutta kouluteille

Klaukkalantien turvallisuus on puhuttanut tällä viikolla, kun autoilija törmäsi alakouluikäiseen tyttöön Klaukkalantiellä (sivu 4). Tytöllä oli suojelusenkeli matkassa ja hän säästyi ilman pahempia fyysisiä vammoja.

On kuitenkin väärin, että yksikään koululainen joutuu kokemaan turvattomuutta koulumatkallaan.

Nurmijärven Uutiset kartoitti vaarallisia kouluteitä kysymällä niistä lukijoiltaan vinkkejä elokuussa. Moni nosti esiin Klaukkalantien turvattomuuden. Tiellä ajetaan useammassa kohdassa usein ylinopeutta ja liikennevalottomat suojatiet koetaan turvattomiksi.

Sama keskustelu jatkui välittömästi verkossa, kun uutinen suojatieonnettomuudesta julkaistiin tiistaina Nurkkarin verkkosivuilla ja Facebookissa. Useampi ihminen kertoi läheltä piti -tilanteista kyseisessä kohdassa tai pari jopa kolareista, joissa olivat ottaneet osumaa auton kanssa tuolla suojatiellä.

Kunnalla ja Uudenmaan ely-keskuksella on tosissaan syytä miettiä, mitä tehdä suojatien kanssa. Se oli aiemmin tarpeen liityntäparkista linja-autoasemalle kulkeville, mutta kun matkakeskuskin on siirtynyt Viirinlaaksoon, voitaisiinko suojatie poistaa kokonaan?

Ainakin koululaisia kannattaa ohjeistaa, että käyttäisivät mieluummin viereistä Lepsämäntien ja Ylitilantien risteyksessä olevaa liikennevaloin ohjattua suojatietä.

Mutta ennen kaikkea meidän aikuisten täytyy terästäytyä liikenteessä. Meidän autoilijoiden täytyy pitää huolta siitä, että jalankulkijat pääsevät liikkumaan turvallisesti myös suojateillä.

Hurjinta oli, kuinka somessa kerrottiin heti keskiviikkona vähän vastaavasta tapauksesta saman suojatien kohdalta. Autoilija oli ohittanut suojatien eteen pysähtyneen autoletkan pysähtymättä, kun jalankulkija oli ylittämässä suojatietä. Onni oli siinä, että tämä jalankulkija oli pysähtyneen auton kohdalla ja sääntöä rikkonut auto ehti ohittaa suojatien ennen häntä.

Myös se kannattaa muistaa, että mikäli poliisi havaitsee tällaisen tilanteen, jossa suojatien yli ajetaan pysähtymättä ja mukana on vielä jalankulkijakin, asia käsitellään vakavana piittaamattomuutena ja siitä seuraa sakkojen lisäksi ajokieltoa.

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet