LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Vastine: Kenen pallilla kunnanhallituksen puheenjohtaja istuu?

Kuvituskuva.

Riikka Laine

Marko Salo kysyy kenen pallilla istun?

1. Äänestäjien pallilla

Äänestäjät valitsevat omat edustajansa niin kunnan luottamuselimiin kuin eduskuntaankin. Äänestäjät päättävät, ketkä ovat päteviä hoitamaan heidän asioitaan meidänkin kunnassa. Kokoomus oli viime vaaleissa kunnan suurin puolue ja sillä perusteella kunnassamme on kokoomuslainen kunnanhallituksen puheenjohtaja. Edustamani kokoomuksen yhdistys esitti minut kunnanhallituksen puheenjohtajaksi. Perusteena olivat äänimääräni kunnallisvaaleissa sekä kokemus kunnallisesta päätöksenteosta. Tietysti pitää olla halukkuutta ottaa vastaan kyseinen luottamustehtävä sekä olla aikaa sen hoitamiseen. Itselläni on yli 20 vuoden kokemus luottamustehtävistä ja olen ollut vuosikymmenten aikana useassa eri tehtävässä. Kunnanhallituksen puheenjohtajan tehtävästä saan kiittää äänestäjiäni ja yhdistystäni luottamuksesta.

2. Nurmijärven kunnan pallilla

Kunnanhallituksen puheenjohtajana saa tehdä paljon töitä kunnan menestymisen ja edunvalvonnan saralla. Toisaalta kunnanhallituksen puheenjohtajalla on vain yksi ääni päätöksenteossa eli hän ei ratkaise demokraattisessa päätöksenteossa asioita yksin. Ainoastaan äänestyksen mennessä tasan puheenjohtajan ääni ratkaisee. Itse olen sitoutunut Nurmijärven kunnan kehittämiseen, hyvien palveluiden sekä tasapainoisen talouden ylläpitämiseen. Myös yhdessä sovittujen strategisten linjausten mukaan toimiminen on tärkeää.

3. Kunnanjohtajan esimiehen pallilla

Kunnanhallituksen puheenjohtaja on kunnanjohtajan esimies. Esimiehenä toimimisessa pitää huomioida mm. hyvä yhteistyö ja luottamussuhde sekä alaisen hyvinvointi ja jaksaminen työssä. Kunnanjohtajalla on vain muutama suora alainen ja kunnassamme on noin 1800 henkilöä töissä. En kohtaa kunnanjohtajaa oman työaikani puitteissa eikä kunnanjohtaja ole esimiessuhteessa minuun, ei edes omaan esimieheeni. Myös kunnantyöntekijöillä on oikeus olla vaaleissa ehdokkaana ja siten mahdollisuus olla vaikuttamassa asuinkuntansa asioihin.

4. Konsultoivan erityisopettajan pallilla

Minulle on ollut lasten ja nuorten hyvinvointi hyvin tärkeää ja onneksi saan tehdä töitä heidän kanssaan. Minun työkenttäni on kouluissa ja päivisin keskityn omaan työhöni. Nurmijärven kunta on hyvä työnantaja ja olen iloinen, että saan olla töissä Nurmijärvellä. Työpäivien jälkeen ja viikonloppuisin kapuan sitten toisille palleille.

Vajaan kahden vuoden päästä on taas vaalit ja jos lähden ehdolle, niin kuntalaiset arvioivat kyvykkyyttäni ja puolueettomuuttani tehdä päätöksiä kuntalaisten edustajana valtuustossa ja muissa mahdollisissa luottamuselimissä seuraavissa vaaleissa. Tervetuloa Marko Salo seuraaviin vaaleihin ehdokkaaksi. Yhteisten asioiden hoitaminen on mielenkiintoista ja antoisaa.

Virpi Räty

Kunnanhallituksen puheenjohtaja (kok.)

Kirjoitus on julkaistu Nurmijärven Uutisten mielipidepalstalla.

Lue Marko Salon alkuperäinen teksti tästä.

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet