LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Mielipide: Missään ei ole yhtä vahvaa reserviläistoimintaa kuin Nurmijärvellä

Kirjoittaja kiittää reserviläisiä hyvästä toiminnasta.

Riitta Ketola

Olen kiinnostuneena seurannut Nurmijärven Reserviläisten aktiivista toimintaa. Kaikki toimivat yhdessä, upseerit, aliupseerit ja miehistö. Harvassa kunnassa on näin yhtenäistä toimintaa. En tiedä, oletan kuitenkin, että he kunnioittavat niitä perinteitä, jolloin sodassa mahduttiin samaan korsuun hyvässä yhteisymmärryksessä.

Varsinaisen reserviläistoiminnan lisäksi heidän toimintansa on monipuolista. Erikoisen merkittävää on osallistuminen suuriin yhteiskunnallisiin tapahtumiin.

Kaikissa kunnan ja seurakunnan järjestämissä yhteiskunnallisissa juhlatilaisuuksissa he osallistuvat järjestelyihin ja ohjelmiin. Reserviläisten joukko luo juhliville vanhuksillekin turvallisuuden tunteen. Jos jollakin on vaikeuksia liikunnassa, vierellä on kohta ryhdikäs tukija.

Sotiemme veteraanit saavat myös tarvittaessa tuntea ensiavun. Reserviläisillä on myös upea mieskuoro. Nurmijärven naapurikuntiinkin heitä on pyydetty esiintymään. Osa kuntalaisista on saanut jo toista vuosikymmentä nauttia heidän vuosittain järjestämistään aseveli-illoista, pääaiheena sodanaikainen musiikki.

Jo kymmenien vuosien ajan ovat reserviläiset valkeissa lumipuvuissaan järjestäneet jouluaattona kunniavartiot Kirkonkylän ja Rajamäen sankarihaudoilla aamuseitsemästä iltakymmeneen. Kannattaa tulevanakin jouluaattona käydä katsomassa ja ajaessa kohdalla hiljentää vauhtia. Näky sykähdyttää.

Eräs helsinkiläinen veteraani, reservin luutnantti, on ollut muutamassa tilaisuudessa täällä vieraana. Hän on vakuuttunut, että ei missään Suomessa ole näin vahvaa reserviläisten toimintaa kuin Nurmijärvellä. Olen samaa mieltä.

Se on suurelta osin vapaaehtoista, yhteiskuntaa palvelevaa toimintaa. Se on kiitos sankarivainajille, veteraaneille ja sen ajan koko kansan uurastajille, maamme itsenäisyyden pelastajille.Veteraani Mauno Tenhovirta

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet