LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Mielipide: Koululinjauksia ei esitetty lautakunnille kunnan kuvaamalla tavalla

Nurmijärven Uutisissa viikonvaihteesa 21.–22.9. ilmestyneessä lehdessä julkaistiin uutinen keskiviikkona 18.9. pidetystä palveluverkon yleisötilaisuudesta. Uutisessa kerrottiin sivistys- ja hyvinvointitoimialalla linjatun alakoulujen osalta tavoiteltavan minimikoon olevan jatkossa 2-sarjainen ja oppilasmäärän vähintään 120.

Linjauksia kerrottiin esitellyn kesäkuussa tekniselle lautakunnalle ja sivistyslautakunnalle. Allekirjoittaneet osallistuivat kesäkuussa pidettyyn teknisen ja sivistyslautakunnan yhteiskokoukseen, jossa viranhaltijat esittivät kehitys- ja keskusteluasioissa näkemyksenään edellä mainitun minimikoon olevan optimaalisin. Asiasta ei tehty päätöksiä eikä siitä ole näin ollen lautakuntatason linjauksia.

 

Me allekirjoittaneet emme ole tukemassa uutisessa kuvattua linjausta vaan haluamme käsitellä palveluverkkoasiaa kokonaisuutena, johon huomioidaan mm. olemassa olevien rakennusten kunto. Emme ole valmiita sulkemaan kouluja terveistä ja toimintakuntoisista rakennuksista tilanteessa, jossa toimenpide vain kasvattaisi jo nykyisellään kunnan kantokyvyn rajoja hipovaa investointitarvetta.

Riikka Raekannas

kunnanhallituksen ja sivistyslautakunnan jäsen ja kunnanvaltuutettu

Taneli Kalliokoski

sivistyslautakunnan puheenjohtaja ja kunnanvaltuutettu,

Maiju Tapiolinna

kunnanhallituksen jäsen, teknisen lautakunnan puheenjohtaja ja kunnanvaltuutettu

Juuso Jaakola-Siimes

kunnallisjärjestön puheenjohtaja, teknisen lautakunnan jäsen ja varavaltuutettu

Kalevi Laine

teknisen lautakunnan jäsen ja kunnanvaltuutettu

Lue kunnan vastaus kirjoitukseen täältä

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet