Nurmijärven Hengitysyhdistys

Tärkeintä on lähteminen

Tärkeintä on lähteminen – lokakuussa lähdetään liikkumaan!

Lokakuussa siirrytään talviaikaan. Käytetään kellojensiirron tuoma ylimääräinen tunti terveysliikuntaan! Vartti haravointia, työmatka pyöräilleen tai kauppareissu kävellen: pienetkin teot lasketaan. Tärkeintä on lähteminen – vähintään kerran päivässä!

Hengitysliiton ja Apteekkariliiton Lisäaikaa liikunnalle -terveysliikuntakampanja täyttää 20 vuotta. Juhlavuoden kampanja huipentuu kellojensiirtoviikonloppuun 26.–27.10.: apteekit ja hengitysyhdistykset yhteistyökumppaneineen järjestävät matalan kynnyksen liikuntatempauksia ja kannustavat liikkumaan yli 20 paikkakunnalla.

Hengitysyhdistykset kutsuvat liikkumaan yhdessä

– Arkiaktiivisuuden lisääminen on tärkeää hengityssairauden omahoidossa. Suomalaiselle aikuiselle suositellaan reipasta kestävyysliikuntaa vähintään 2,5 tuntia viikossa tai rasittavaa liikuntaa vähintään 1 tunti 15 minuuttia viikossa, tämän lisäksi lihasvoimaharjoittelua olisi hyvä tehdä kahdesti viikossa. Uudistuneet terveysliikuntasuositukset korostavat istumisen ja paikallaanolon vähentämistä. Liikkuminen on helpointa aloittaa ryhmässä, Nurmijärven Hengitysyhdistyksen puheenjohtaja Tuula Rinnekari kertoo.

– Meillä on maanantaisin kuntosaliryhmä ja perjantaisin vesijumppaa Rajamäen uimahallissa. Toivotamme kaikki uudet jäsenet ja toiminnasta kiinnostuneet tervetulleeksi mukaan: tulkaa kokeilemaan!

Erityisesti voin suositella Tärkeintä on lähteminen -tapahtumaa 26.10 klo 10-13 Mahlamäentie 2, Nurmijärvi, hän jatkaa. Tapahtumassa esitellään terveyttä ja liikuntaa järjestäviä tahoja. Tapahtumassa jaetaan myös lähtöpistekortteja, joilla voi osallistua arvontaan, jossa voittona on matkalahjakortti.  Tervetuloa kaikki joukolla mukaan! Kaverinkin saa ottaa mukaan! 

Nurmijärven Hengitysyhdistys

Aikaisempia kirjoituksia

Nurmijärven Hengitysyhdistys

Nurmijärven Hengitysyhdistyksen tarkoituksena on edistää hengityssairaiden ja heidän läheistensä elämänlaatua sekä toimia heidän edunvalvonta- ja tukijärjestönä. Yhdistys toimii myös terveyden edistämisen ja puhtaan elinympäristön puolesta. Yhdistys on perustettu vuonna 1941 Kiljavannummen parantolassa.

Uusimmat mielipiteet