Riikka LaineKirjoittaja on Nurmijärven Uutisten päätoimittaja.

Pääkirjoitus: Hienoa toimintaa kunnalta vaikeassa tilanteessa

Nurmijärvellä herättiin sekä lauantaina että maanantaina sellaisiin uutisiin, jota kukaan ei toivo kuulevansa. Pienten kylien sydämet, alakoulun opetusrakennukset, olivat tulessa. Lauantaina paloi ensin yksi Lepsämän koulun rakennuksista ja maanantaina kulttuurihistoriallisestikin arvokas Valkjärven koulun vanha rakennus.

Samaan aikaan kun tiedotusvälineet kertoivat ensimmäisiä uusia koulupaloista, oli kunnan valmiusryhmä jo täydessä toimessa.

Kun Keski-Uudenmaan pelastuslaitos vielä sammutti paloa Lepsämässä, niin kunnan valmiusryhmä kokoontui miettimään, mihin oppilaat maanantaina ohjattaisiin ja miten kouluarki saataisiin jatkumaan mahdollisimman normaalisti.

Valkjärvellä kunta pystyi jopa heti aamulla tiedottamaan, että Uotilan koulusta saadaan jo maanantaille pienille koululaisille väistötilat ja oppilaat ohjattiin heti aamulla sinne. Kuljetusyhtiöt olivat juonessa hienosti mukana ja oppilaiden kuljetussuunnitelmat saatiin muutettua jo ennen koulun alkua, vaikka palo syttyi vasta aamuyöllä.

Vaikka kuntaa on syytetty monessa yhteydessä kankeaksi toimijaksi, niin nämä toimet osoittivat, että Nurmijärven kunta osaa toimia vaikeassa tilanteessa hienosti. Tarvittaessa päätöksiä ja järjestelyjä voidaan tehdä todella nopeasti.

Valkjärvellä pelastuslaitos oli vielä paikalla, kun oppilaat ja vanhemmat pääsivät jo keskustelemaan kouluterveyshuollon työntekijöiden ja opetushenkilöstön kanssa. Ensimmäisen koulupäivän päätteeksi saatiin myös tieto pidemmän ajan väistötiloista

Tärkeä osa tätä palettia oli kunnan viestintä, joka onnistui vaikeassa tilanteessa todella hienosti. Kunta jakoi tietoa välittömästi niin kotisivuillaan, sosiaalisessa mediassa kuin oppilashallinto-ohjelma Wiman kautta. Tämä lisää varmasti kuntalaisten luottamusta kuntaa kohtaan.

Nyt on siis paikallaan julkinen kiitos Nurmijärven kunnalle. Kun kuntaa aina moititaan, niin nyt on syytä kiittää. Vaikka virkamiehet ovat joutuneet tekemään viime viikkoina muutenkin pitkää päivää mm. talousarviovalmistelun ja palveluverkkotyön parissa, niin silti he olivat valmiita laittamaan itsensä likoon. Kiitos tästä jokaiselle mukana olleelle.

Riikka Laine

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet