LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Mielipide: Ei postialueiden nimien yhdistämiselle

Kirjoittajan mielestä kunnan voimatekijät ovat ihan muualla kuin postinimikkeissä.

Juha Salonen

Nurmijärven kunnassa on käynnistetty keskustelu postialueiden nimien yhdistämisestä niin, että kaikkien kunnan postialueiden nimi olisi Nurmijärvi. Nykyisinhän postialueet on nimetty taajamittain ja kylittäin kuten, Klaukkala, Nurmijärvi, Rajamäki, Röykkä jne.

Klaukkalan Yrittäjien saamien kommenttien mukaan Klaukkalassa on selvä kanta, ettei nimiä pidä yhdistää, vaan säilyttää nykyisellään. Nimimuutos aiheuttaisi sekaannuksia tavaraliikenteessä ja asiakkaiden kulkemisessa jos osoite ohjaisi Nurmijärvelle, eli kirkonkylälle, eikä Klaukkalaan.

Kyse on myös imagosta. Klaukkalalla koetaan olevan hyvä ja hyvin tunnettu oma imagonsa, josta on hyötyä kaikessa liiketoiminnassa, myös asuntojen ja kiinteistöjen arvostuksessa. Klaukkala tunnetaan vireänä ja nopeasti kasvavana taajamana ja kauppapaikkana Espoon ja Vantaan rajan tuntumassa lähellä Kivistöä ja Kehä III:a. Siksi Klaukkala halutaan olevan myös osoitteena.

Klaukkalassa ollaan toki ylpeästi nurmijärveläisiä, mutta omalla imagolla on silti tietty selkeä lisäarvo. Lisäksi käytännön syistä nimimuutos olisi hankala ja kallis, kun kaikki materiaali, niin painettu, teipattu, maalattu kuin netissäkin oleva jouduttaisiin uusimaan. Vieläpä ilman, että siitä koettaisiin mitään lisäarvoa, vaan päinvastoin.

Olemme saaneet tämän selkeän käsityksen yrittäjien kanssa käytyjen keskustelujen ja heiltä saatujen viestien perusteella. Odotamme mielenkiinnolla luvattujen kyselyjen tuloksia ja jatkamme sitten keskustelua aiheesta. Julkisuudessa on kirjoitettu, että yrittäjät ovat tukeneet nimenmuutosta, mutta ainakaan Klaukkalan Yrittäjät ry:ltä ei asiasta ole kyselty, eikä yhdistys nimenmuutosta tue. Käsittelimme asian syyskokouksessa hallituksen ja paikalla olleen jäsenistömme kanssa päätyen tähän kannanottoon.

Klaukkala Yrittäjät ry

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet