Riitta KetolaKirjoittaja on Nurmijärven Uutisten toimittaja.

Kolumni: Klaukkalan autojonoista Palojoen rauhaan

Klaukkalantien katkeamaton autojono. Siinä muistikuva ensimmäisestä työpäivästäni Nurmijärven Uutisissa. Luultavasti se tulee jäämään myös viimeiseksi. Olen onnekseni päässyt ajamaan työpaikalle aina autojonoja vastaan.

Reilun vuoden pituinen työkiertoni on nyt lopuillaan ja vuodenvaihteessa siirryn aivan toiseen suuntaan eli Loviisan Sanomiin.

Nurmijärvelle tullessani en tiennyt kunnasta mitään muuta kuin Altian sekä Aleksis Kiven ja Palojoen syntymäkodin. Seitsemän veljestä on tullut suunnistusharrastuksen myötä tutuksi. Monet yöt olen nukkunut Jukolan viesteissä Timon- tai Aapontiellä ja suunnistanut Venlojen viestissä. Olin todella ilahtunut siitä, miten hienosti Nurmijärvellä on otettu huomioon kansalliskirjailijamme.

Vuoden aikana hmettelyn aihetta antoi mm. esitys kaikkien postinumeroalueiden muuttamisesta Nurmijärveksi. Hyvästi Palojoki, Rajamäki ja Klaukkala?

Suurin ihmetyksen aihe koski yksityisteitä. Koko Etelä-Suomesta en tiedä muita kuntia, joissa kunta hoitaisi yksityistiet niin, että tienvarren asukkaat eivät maksa siitä mitään. Tämä asia on vielä vaiheessa, mutta voin ennustaa, että tästä tullaan ensi syksynä vuoden 2021 budjettia laadittaessa saamaan Nuuka-säästöjä. Keskimääräinen korvaus tiekunnille on Suomessa noin 500 euroa kilometriltä. Kunnan työnä kilometrikorvaus on ollut yli 3 000 euroa! Siitä huolimatta yksityisteiden kunto ei ole välttämättä yhtään sen parempi kuin niillä teillä, joilla itse maksetaan kunnossapito.

Vuoden aikana olen tavannut paljon mukavia ihmisiä juttukeikoilla.Yksi mielenkiintoisimmista keikoista on ollut Rajamäen Ryyppiin eli Altian tehdasmuseoon tutustuminen. Altian – ja samalla osittain koko Suomenkin – historia on avautunut ihan uudella tavalla.

Myllykoski, Seitsemän veljeksen reitti ja Sääskjärvi sekä muut hienot luontokohteet ovat tehneet vaikutuksen.

Kaikkein ilahduttavinta on ollut todeta, että nurmijärveläisillä on halu tuntea kotiseuturakkautta silloinkin, kun he ovat tänne vasta hiljattain muuttaneet. Siitä osoituksena sosiaalisen median vilkkaat keskustelut sekä lehteen tulleet kommentit ja palaute. Pitäkää tästä kiinni jatkossakin!

Riitta Ketola

Kirjoittaja on toimittaja, jonka äitiyslomansijaisuus Nurkkarissa päättyy 31.12.2019.

Riitta Ketola

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet