Riikka LaineKirjoittaja on Nurmijärven Uutisten päätoimittaja.

Pääkirjoitus: Mistä Nurmijärven vuosi 2019 muistetaan?

Tämän vuosikymmenen viimeinen vuosi on ollut Nurmijärvellä tapahtumarikas. Koska kaikkia vuoden käänteitä on mahdotonta käydä läpi, keskityttäköön tässä muutamiin isoihin käänteisiin.

Vuoden alussa ehdottomasti eniten palstatilaa sai Nurmijärven joukkoliikenneuudistus, kun kunnan, elyn ja Korsisaaren välinen 10-vuotinen sopimus astui voimaan. Joukkoliikenteestä on kirjoitettu tarina jos toinenkin. Tässä vaiheessa voinee todeta, että vaikka kehitettävää vielä riittää, niin vuoden aikana on silti menty eteenpäin.

Iso askel oli myös se, kun vuoden alussa kunnan sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyivät osaksi Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymää. Ensimmäinen yhteinen vuosi on ollut vielä opettelua, mutta myös jotain hyviä yhtenäisiä käytänteitä on muutoksen myötä löytynyt. Kunnassa varmasti toivotaan, että sote-puolella jatketaan kustannustehokkuuden löytämistä ja asiakkaat puolestaan toivovat, että ensi vuonna ei tarvitse jonottaa kahta tuntia influenssarokotteita.

Kunnanjohtaja Outi Mäkelä listasi joulukuun ajankohtaiskatsauksessaan tämän vuoden positiivisimmaksi asiaksi kaikki hienot tapahtumat, joita on riittänyt paljon (NU 18.12.). Yksi parhaista hankkeista on ollut Tornimäen kuntoportaat, jotka ovat saaneet huiman suosion.

Valitettavasti tämä vuosi muistetaan myös tuhopolttosarjasta sekä kunnan ennätyshuonoista talousluvuista. Onpa vuotta sävyttäneet myös useat liikenneonnettomuudet eikä palveluverkko edennyt ihan niin kuin alkuvuodesta odotettiin, joten toki myös parannettavaa riittää ensi vuodelle.

Liikenteeseen liittyvä ja iloinen asia on kuitenkin myös Nurmijärven vuoden merkittävin tapahtuma. Maaliskuun alussa Nurmijärvellä vietettiin historiallista hetkeä, kun Klaukkalan ohikulkutien rakentamista juhlistettiin alkupamauksella. Alkupamauksesta lähti liikkeelle hanke, jota on odotettu Nurmijärvellä lähes 40 vuotta. Tie on Nurmijärvelle merkittävä, sillä se palvelee liikenneturvallisuutta, työmatkaliikennettä, seudun kasvua ja elinkeinoelämää. Koska hankkeen matkan varrella on ollut monenlaisia kuoppia aina liito-oravista pohjaveteen ja resursseihin liittyen, on moni autoilija varmasti tyytyväinen, että hanke on vihdoin käynnistynyt ja näyttää valmistuvan syksyksi 2021.

Riikka Laine

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet