LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Mielipide: Kunta vastaa kotisivuja arvostelleelle

Nimimerkki Kuntalainen arvosteli viikonvaihteen Nurkkarissa (NU 3.1.2019) Nurmijärven kunnan uusia kotisivuja. Kiitämme Kuntalaista arvokkaasta ja ansaitusta kritiikistä.

Kunnan uudet kotisivut lanseerattiin lokakuun puolivälissä ja sivut ovat valitettavasti vielä työn alla. Tästä johtuen esimerkiksi koulujen omat sivut ovat vielä osittain avaamatta. Koulujen yhteystiedot ovat olleet kotisivuilla heti lanseerauksesta saakka, mutta niiden hakukonelöydettävyydessä ilmeni aluksi ongelmia. Korjasimme asian joulukuussa. Koulujen yhteystiedot löytyvät mm. kirjoittamalla kotisivujen hakukoneeseen ”koulujen yhteystiedot”.

Kotisivu-uudistuksen yhteydessä kunnan kotisivujen julkaisujärjestelmä vaihtui ja kunnan domain www.nurmijarvi.fi siirrettiin uudelle palvelimelle, jolloin kaikki vanhat sivut (myös koulujen sivut) lakkasivat olemasta. Tästä syystä koulujen vanhoille kotisivuille ei myöskään pääse Googlen kautta. Kunnan uudet kotisivut ja koulujen uudet sivut löytyvät Googlen kautta.

Tällä hetkellä osalla kunnan kouluista on uudet, päivittyneet kotisivut. Kuntalainen on kuitenkin oikeassa siinä, että nykytilanne ei ole ideaali ja olemme saaneet siitä palautetta myös muilta kuntalaisilta – olemme pahoillamme asian viivästymisestä.

Teemme kunnassa ja kouluissa töitä sen eteen, että alkukeväästä jokaiselle kunnan koululle avataan kunnan kotisivujen alle omat sivut, joilta löytyvät ajanmukaiset tiedot ja yhteystiedot. Viestinvaihto opetushenkilökunnan ja huoltajien kanssa on lukuvuoden alusta alkaen keskitetty oppilashallinto-ohjelma Wilmaan. Jatkossakin koulutyöhön liittyvä viestintä kodin ja koulun välillä tapahtuu pääsääntöisesti Wilman kautta.

Kuntalainen kysyy kirjoituksessaan myös, onko kunnan kotisivu-uudistuksessa huomioitu hakukoneoptimointi. Kuntalaisten ei tarvitse olla tästä asiasta huolissaan, sillä hakukoneoptimointiin on kotisivun koodauksessa kiinnitetty erityistä huomiota.

Kotisivujen edelleen kehittyessä uudet kotisivut ja niiden alasivustot löytyvät eri hakukoneiden kautta huomattavasti paremmin kuin vanhat sivut. Löydettävyys paranee entisestään esimerkiksi asiasanojen ja metatietojen kehittämisen ja laajentamisen myötä.

Haluamme vielä pahoitella kuntalaisilta kotisivu-uudistuksen aiheuttamasta harmista. Otamme mielellämme palautetta vastaan, jotta voimme kehittää kotisivuista nyt ja tulevaisuudessa kuntalaisia mahdollisimman hyvin palvelevat.

Teemu SiltanenNurmijärven kunnan viestintäpäällikkö

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet