LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Mielipide: Valotaidetta vain viikoksi? Vai sittenkin pidempää iloa?

Tuusulan Koskenmäen viime vuonna valmistuneessa liikenneympyrässä on seitsemän valaistua pylvästä, jotka vaihtavat väriä. Kirjoittaja kaipaisi jotain samantyylistä Nurmijärvelle.

Sauvo Jylhä

Hämmästyin suuresti, kun luin viikonvaihteen paikallislehteä (NU 13.1.) Aikooko kunta tosiaan käyttää yli 25 000 euroa viikon ajan esillä olevaan teokseen? Missä oli se nuukailu, vaikka rahat tähän saadaankin ministeriöltä?

Valotaidetta en vastusta, mutta kannattaisiko silti mieluummin toteuttaa teos, josta olisi iloa meille pidempään? Jonka ainakin teoreettisesti kaikki nurmijärveläiset ehtisivät nähdä?

Olen ihastellut Tuusulassa Koskenmäen liikenneympyrään noussutta valoteosta. Siinä on seitsemän valaistua pylvästä. Olisiko sellainen seitsemän veljeksen teos sopinut myös tänne Aleksis Kiven synnyinkuntaan? Kirkkotien liikenneympyrässä olisi hyvin tilaa ja Klaukkalantietä pitkin kulkee tuhansia autoilijoita päivässä, jotka teosta voisivat ihailla.

Vai pitääkö täällä toimia kuin Hyvinkäällä ja toteuttaa pissaavat pojat itse? Hyvinkäällähän joku tai jotkut olivat toteuttaneet pienennetyn muunnelman kuvanveistäjä Tommi Toijan alastonta pissaavaa poikaa esittävästä Bad Bad Boy -veistoksesta, ja sen yhteyteen oli laitettu kyltti: ”Tehtiin ite ja säästettiin”.

Jos ei kunta halua panostaa Kirkkotien liikenneympyrään, niin pitäisikö kutsua hyvinkääläiset tänne?

Tehdäänkö itse ja säästetään?

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet