LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Mielipide: Nurmijärvi – Siisti ilmiö?

Kaisu Paulanto (oik.) sekä Kaija Erkkilä ja Seija Heilimo Kauppanummentien entisellä ekopisteellä hoitamassa ekopistettä kuntoon, kun kunnassa vielä ihmeteltiin, mitä tehdä.

Ilkka Erkkilä

Lumettomana talvena on helppo havaita, että monen kiinteistön ja yrityksen pihat ja pensaat ovat epäsiistejä. Pahimmalta näyttää Myllykukon rekkaparkkialueella, mutta muutoinkin on havaittavissa, etteivät yritykset ole hoitaneet velvollisuuksiaan.

Kirkonkylässä esimerkiksi teollisuusalueet, pääväylät, Osuuspankin kiinteistö ja nakkikioskin ympäristö ovat kroonisesti enemmän tai vähemmän kurjassa kunnossa.

Jokin sanktio tai velvoite pitäisi kiinteistönomistajille ja yrityksille asettaa.

 

Myös kunnan omassa toiminnassa olisi parantamisen varaa. Olen useamman kerran laittanut kunnan Solmuun viestiä epäkohdista. Yhden ainoan kerran olen saanut vastauksen, että alue ei ole kunnan vastuulla. Ja asia on jäänyt siihen. Ei ole tapahtunut mitään.

Olen myös ollut yhteydessä erinaisista asioita eri virkamiehiin, mutta usein kuulen vastauksen, ettei oikein tiedetä kenen vastuulla joku asia on ja sitä jäädään ihmettelemään. Miten vaikeaa roskien siivoaminen oikein on?

Tärkeintä on tietysti, että kukaan ei roskaisi ja kierrätys hoidettaisiin asianmukaisesti. Roskainen ja nuhjuisen näköinen ympäristö vetää roskaa luokseen.

 

Nyt uuden vuosikymmenen alussa Nurmijärvi voisi oikeasti panostaa ympäristön siisteyteen ja siisteyden valvontaan. Ehkä kunta voisi palkata kyliin kylätalkkarit, jotka oikeasti siistisivät paikkoja.

Tarvitaan rivakampia otteita ja vastuunottoa. Kunnan luottamushenkilöiden täytyy valvoa, että hommat hoituvat. Ympäristön siisteys ei voi olla yksittäisten henkilöiden vapaaehtoisuuden varassa.

 

Kaisu Paulanto

Roskajuoksija

 

Lue myös: Kunta vastaa: Asuinympäristön siistinä pitämisen mahdollisuuksia ja vastuita

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet