Rahan Perässä

Köyhä maksaa aina kalliisti

Kenellä on varaa maksaa rahasta 26 prosentin korko? Suomalaisilla pikavippien ottajilla on. Viime vuoden kolmena viimeisenä kuukautena suomalaiset ottivat pikavippejä 65 miljoonalla eurolla Lainoja oli lukumääräisesti runsaat 300.000 kappaletta. Pikavipeistä maksettiin samaan aikaan kaikkiaan 17 miljoonan euron korot ja muut kulut. Tämän mukaan pikavippejä maksettiin 26 prosentin korko. Samaan aikaan poliittiset päättäjät ovat huolissaan asuntoluottojen kallistumisesta nykyisestä parista prosentista ehkä 4-5 prosenttiin. Kuka on huolissaan pikavipeistä?

Luottomarkkinat ovat jakautuneet vinosti kahtia. Toiset kotitaloudet ottavat kasvavalla vauhdilla uusia asuntoluottoja. Niiden kokonaismäärä oli 2010 lopussa 80 miljardia euroa. Näiden luottojen vakuuksina oli vakituinen tai vapaa-ajan asunto. Asuntoluotot kasvoivat noin 7 prosenttia edellisestä vuodesta. Uusia asuntoluottoja kotitaloudet nostivat yhteensä 5 miljardia euroa syys-joulukuussa 2010.

Nuoret velkakoukussa

Pikavippejä ottavat useimmiten nuoret ja jatkuvissa maksuvaikeuksissa olevat kotitaloudet. Keskimääräisen pikavipin koko oli 214 euroa ja se maksettiin takaisin noin 32 päivässä. Laina-ajan kuluessa velalle kertyi kustannuksia keskimäärin 55 euroa eli maksettavaksi tuli keskimäärin 270 euroa.

Pikavipeillä ei ole vakuutta ja siksi niistä perittävät korot ja hoitomaksut ovat suunnattoman suuria verrattuna normaaleihin pankkien kulutusluottoihin tai osamaksukauppaan.

Sata miljardia velkaa

Kotitalouksien luottokanta oli 2010 joulukuun lopussa yhteensä 104 miljardia euroa, josta Kulutusluottoja ja opintolainoja oli vajaa 15 miljardia euroa. Luotot kasvoivat edellisen vuoden vastaavaan neljännekseen verrattuna noin 6 prosenttia.

Yritysten luottokanta oli samaan aikaan yhteensä runsaat 73 miljardia euroa. Syys-joulukuussa yritystoimintaa varten nostettiin uusia luottoja runsaat kymmenen miljardia euroa.

A-P. Pietilä on Suomen Lehtiyhtymän kaupunkilehtiryhmän johtaja, pääkaupunkiseudun suurten kaupunkilehtien vastaava päätoimittaja ja pitkäaikainen taloustoimittaja. Hän on seurannut rahoitusmarkkinoita kolmekymmentä vuotta, kirjoittanut pari tuhatta lehtijuttua ja kymmenkunta kirjaa. Hän sai valtion tiedonjulkistamispalkinnon 2009.

Rahan perässä -blogissa seurataan rahavirtoja, talouden liikkeitä ja ennen kaikkea kenen taskuissa rahat ovat.

Rahan Perässä

Kommentit (72)

Kommentit

Ylipäätänsä maksuvaraton

Ylipäätänsä maksuvaraton ihminen joutuu maksamaan esimerkiksi maksuviivästysten myötä kuluja ja korkoja kohtuuttomia summia. Perintäyhtiöt ovat tuottoa tavoittelevia yhtiöitä, jotka usein rikkovat jopa lakia liian suurien perintä kulujen veloittamisella. Ihminen saattaa ajautua tähän kierteeseen tahtomattaan elämän tilanteiden muuttuessa ja apua ei usein kehdata hakea ja se on myöskin hyvin vaikeasti tavoiteltavissa. Mielestäni on törkeää että kunnat ja julkishallinto ovat myöskin ulkoistaneet perinnän yksityisille yrityksille, kyseessä on raaka bisnes jonka tuotot maksaa maksuvaraton tai muuten ahdingossa oleva ihminen. Pahoinvoinnilla on myös heijastusvaikutuksia jotka vaikuttavat mm. itsemurhatilastoihin, terveydentiloihin, perheiden pahoinvointiin, erotilastoihin jne.... Mielestäni perintän voitaisiin keskittää lainsäädännöllä julkiselle sektorille, jolloin perintä pystyttäisiin tuottamaan kustannustehokkaasti ja valvotusti. Tässä olisi myös etuna se että eri viranomaiset (kela, sosiaalivirastot, kihlakunnanvirastot) pystysivät kommunikoimaan keskenään ja arvioimaan velallisen tilannetta objektiivisesti.

...ihan hyvä huomio, ei vain

...ihan hyvä huomio, ei vain ole tahtoa tehdä niin... olikohan ennenkäänn paremmin? tai silloinkin yksilö eli velanantaja päätti, mitä ja miten tekee...moni torppari (ennenvanhaan) ja vuokralainen tai sairas joutui samaan tilansteeseen..kuka nyt omia rahojaaan jakelisi muille???

"Lainasumma, aika ja

"Lainasumma, aika ja kustannukset 14 vrk:n lainat: Ikä Laina Kustannus Lainan kokonaiskustannus Todellinen vuosikorko 18 50,00 12,00 62,00 823,26 %" ...jätin puljun nimen pois... mutta ja että semmonen 26%

ostapa esim,elektroniikkaa

ostapa esim,elektroniikkaa osamaksulla korot pomppaa yli 20prossan, kiskontaa

Eduskunta sallii tällaisen

Eduskunta sallii tällaisen kiskonnan. Miettikäähän vähän, ketä äänestätte. Herää kysymys miksi sallivat? Ei kai vain ole omia bisneskuvioita mukana? Kaikki kytkökset esiin.. Persutkin eivät alkaneet poistaa puolueiden vaalitukia, vaan olivat samalla linjalla muiden hallituspuolueiden ja demarien kanssa. Eli sallivat veronmaksajien rahankäytön puoluetukiin edelleen. Aika ihmeellistä kansanarvostusta. Ja tulette näkemään vielä monia persujen suurisuisia lupausten pettämisiä. Mitä jäi käteen Eu,ssa olosta. Kertokaa mitä persut sai aikaan, kun suurella suulla mentiin? Listaa esiin!!!

Miten tuo yksityishenkilöiden

Miten tuo yksityishenkilöiden holtiton rahankäyttö ja pikavipit liittyy pelkästään persuihin? Jos odotetaan puoluetukien poistamista, niin eikö tasapuolisesti sen pitäisi koskea kaikkia puolueita. Eihän ne persut ole kaikkein suurimpina ryhminä olleetkaan EU-parlamentissa, vaan Kokoomus, Keskusta ja SDp. Miksi et ihmettele, että miksi nämä puolueet eivät ole saaneet mitään aikaiseksi? Taidat olla vaan persuvihaaja. Kyllä ihmisten pitää itse ottaa vastuuta omasta rahankäytöstä, jos ei ole rahaa, niin kulutus se mukaiseksi. Nykyisinhän kaikki saavat sossusta ja Kelasta rahaa elämiseen, että kukaan ei täällä näänny nälkään.

Puoluetoiminta vaatii rahaa,

Puoluetoiminta vaatii rahaa, jonka saamiseksi on kolme vaihtoehtoa: - Valtio rahoittaa puoluetta ja kunnat puolueitten kunnallisjärjestöjä. - Puoluejäsenten maksamilla jäsenmaksuilla kustannetaan puoluetoiminta. - Ulkopuoliset tahot (yksityishenkilöt ja yhtiöt) rahoittavat puoluetoiminnan.

Eiköhän lainanottaja itse

Eiköhän lainanottaja itse päätä että millä korolla lainansa ottaa.Yhteiskunnan tehtävä ei ole huolehtia yksityis asioista yleensäkään.

Yksityisasiat ovat vain kovin

Yksityisasiat ovat vain kovin liki IHMISOIKEUKSIA, joten hoopoa väittää tuollaista, jos eivät hoida asioita niin, että ihmiset saavat hyvinvointiin riittävästi tuloja. Aivan raittiina ja kunnostani huoltapitävänä naisena ovat stressanneet työkyvyttömäksi "pilkkahintaisella palkalla" tai "orja palkalla", kun alas ajoivat tulot jo 1990-luvun alusta asti. Jos olisivat kaikille tehneet samoin, niin olisi kehitysmaan elintaso. Terveydenhoitoa pidetäänkin jo Mongolian tasoisena! Itse en ole ottanut lainaa 10 vuoteen ja velatkin on maksettu kauan sitten. Hyvä ettei hermot ole romahtaneet köyhyyden kurimuksessa Jeesuksen ansiosta, mutta harvalla Häntä on turvana, joten velkakierre tulee melko varmasti, kun ei varat riitä elämiseen.

Ääntestäkää SDP:tä niin asiat

Ääntestäkää SDP:tä niin asiat korjaantuu! Turha sitten on vaalien jälkeen itkeä asioista, nyt on meidän aika vaikuttaa kuka päättää! SDP on oikeudenmukaisin ja työläisiä ajatteleva puolue!

Harmi vain demareille (näin

Harmi vain demareille (näin eläkeläisiä ajatellen), että ainoa pitkään eduskunnassa ollut Kimmo Kiljunen putosi. Hän oli ainoa, joka täysipainoisesti ajoi taitetun indeksin muuttamista puoliväli-indeksiksi.

Demarit ovat näyttönsä

Demarit ovat näyttönsä antaneet... ykkösaatelina Vaari Saarinen eduskunnan urheilukerhorahoineen... demareiden juna meni kun Jutta tuli.

Vasemistoliitto on ainut

Vasemistoliitto on ainut työväenpuolue .SDP eritäin oikealla politiikkassa.

Äänestäjät päättävät... oli

Äänestäjät päättävät... oli vasemmalla ja/tai oikealla kuka tahansa... eivätkä selitykset á la "etelän metia" tai "kapitalistista hapatusta" ole tietysti ihan tyystin vailla merkitystä nekään... pitäähän elämässä huumoriakin olla :-)

Äänestäjät päättivät!

Äänestäjät päättivät! :-))))))

Ei köyhä maksa kalliisti vaan

Ei köyhä maksa kalliisti vaan tyhmä! Jos ottaa pikavippejä niin ei ole kyse muusta kuin järjen köyhyydestä.

Mutta mietitäämpä miksi ottaa

Mutta mietitäämpä miksi ottaa lainaa? Onko se ihan tarpeellista? Lainaotto tarkoittaa aina sitä, että pyritään elämään leveämmin ja yli varojen? Miksi ei voi säästää siihen taulu TV ostamiseen? Pitääkö auto olla aina viimeisen päälle kun ajatellaan sen todellista käyttötarkoitusta helpottaakeen omaa elämää. Kenelle me halutaan näyttää toiselle kun uusi auto? Köyhempi ja keskituloinen haluaa ja kokee, että on rikkautta kun paljon hyödykkeitä ympärillä, silloin elää jo valheessa. Säästäkää sitä taloa varten niin sitten se on puhtaasti oma ja siitä voi hyvällä omalla tunnolla kehuakkin.

Miettikäähän paljonko

Miettikäähän paljonko maksamme jokaisesta ansaitsemastamme eurosta veroa, palkkavero, kiinteistövero, perintövero, veroa jokaisesta ostoksesta, siirtää rahaa muihin maihin, joissa on osattu ELÄÄ, me olemme maksaneet ja maksamme taatusti taas ... huh, huh kannattaisi olla tekemättä mitään ja syödä luonnon antimia, omistamatta mitään - hölmöläisten hommaa! Kaikkeen mekin tyydymme!

Oikeesti köyhäily on kivaa,

Oikeesti köyhäily on kivaa, vain silloin, kun pankissa on rutkasti rahaa. Rikkaat osaavat säästää monessa. Säästyy, kun syö ilmasia lounaita ja nauttii autoedusta. Köyhä saa nauttia ilmaiseksi ihanasta luonnosta, onhan sekin jotain.

No ette puheiden perusteella

No ette puheiden perusteella tiedä rahattoman arjesta yhtään mitään. Hävetkää.

Ei pidä tuijottaa pelkkää

Ei pidä tuijottaa pelkkää korkoa, vaan katsoa myös paljonko pitää maksaa euroissa takaisin lainatun pääoman päälle. Asuntolainassa vuosikorko voi olla alhainen, mutta moni maksaa 20-25% euroissa päoman päälle. Samat prosentit pikavipeissä on kiskontaa, mutta asuntolainassa luonnolliset?

Pikavippi on kuin

Pikavippi on kuin peliriippuvuus, useimmille. Yrityspuolella pelataan taas tuilla ja pankkien antamilla riskeillä Jokatapauksessa pelinhenki on se, että jos riskit voit siirtää toiselle, niin se on puolivoittoa.

Mitä mieltä

Mitä mieltä Yle-verosta? Kaikki yli 21875 euroa vuodessa tienaavat maksavat saman verran eli 140 euroa/nenä. Tähän tulorajaan asti 0,64% tuloista ja alle 7813 euroa tienaavat eivät maksa mitään. Nykyiseen TV-maksuun miltei kaikki vaihtoehdot on parempia missä maksu tosiaan pitää maksaa eikä riitä että vain jättää oven avaamatta tarkastajalle. Tuloeroja kun on kuitenkin yritetty kaventaa, joka nyt tänä vuonna taisi olla 0.2% YLEn mukaan keskituloinen palkansaaja tienaa 40 000 euroa vuodessa, olisiko ollut kohtuullista vetää raja tähän ja kaikki sen alle tienaavat olisivat maksaneet 0,35% tuloistaan? Viivan alle olisi jäänyt aivan eri summa koska eiköhän pienituloiset rahoita suurimman osan YLE:n rahoituksesta koska heitä on määrällisesti enemmän. Kuka tietää jos 2014 tuo prosentti onkin 1,5% kun ei YLE:lle tämä riittänytkään. Kuitenkin mielestäni tämä on paljon parempi kuin tämä nykyinen järjestelmä, mutta onko se silti täysin oikeuden mukainen? Palkankorotukset tulevat kaikille prosentuaalisesti saman suuruisina oli tulot sitten 21875 tai 40000 euroa vuodessa.

Tapiolan nurkkapöytä näyttää

Tapiolan nurkkapöytä näyttää myös pohdiskelleen yleveroa. Löytyy http://tapiolannurkkapoyta.wordpress.com/

tuota systeemiä voisi myös

tuota systeemiä voisi myös käyttää palkankorotuksiin,kun tulee esim. 2% korotus ja pannaan tuo sama raja noin 2200e/kk tekee se 44e. ja olkoon se maximi korotus,vaikka tienaisi sen 6000e niin korotus 44e. tuleeko seuraavaksi vaikkapa sosiaalivero ja samalla systeemillä kuin ylevero ja sen jälkeen seuraava ja seuraava pikkusen hirvittää nyt kun pää on saatu auki

Vero passaa minulle

Vero passaa minulle erinomaisesti, mutta näköjään hyvätuloiset pariskunnat ovat toista mieltä. Yhden silmäparin talous, keskitulot, niin maksu noin puolet entisestä puolet entisestä. Ikuisuuskysymys, joka hoidettiin demariministerin johdolla parissa kuukaudessa kokoomuksen vuositolkulla siihen rahaa ja aikaa käyttäen!!!

Toimittaja käyttää sanaa

Toimittaja käyttää sanaa köyhät uudessa merkityksessa eli tarkoittaa sillä ihmistä joka ei osaa hoitaa raha-asioitaan ja on siksi epäluotettava lainan ottaja, joka saadakseen lainaa maksaa enemmän. Vielä tähän asti köyhällä tarkoitettiin ihmistä, jonka tulot ovat pienet. Ovatko Kreikkalaiset, Italialaiset ja Espanjalaiset köyhiä, kun maksavat Suomea korkeampaa korkoa ? Ei väite tietenkään ole.

Köyhyyttä mitataan nykyään

Köyhyyttä mitataan nykyään joko suhteellisesti tai absoluuttisesti. Suhteellinen mittaustapa mittaa tulotasoa verrattuna muuhun väestöön ja absoluuttinen esim. ruokakorilla henkilön toimeentuloa.

Suhteelisesti mitattuna

Suhteelisesti mitattuna köyhyys ei koskaan poistu. Tämä on tietyille poliittisille rymittymille elinehto. Jos eriarvoisuutta halutaan poistaa, joudutaan tinkimään tehokkuudesta eli taloudellisesta kasvusta. Jos kakku pitää jakaa tasan, niin kakku on pienempi. Mutta köyhyyteen suhteelliseen sillä ei ole merkitystä. Suhteellinen köyhyys ei ole luonnonvoima, vaan analyyttinen tosi laki kaikissa mahdollisissa maailmoissa. Näin viisaimpien Nobelistien mukaan. Kannattaisi joidenkin lukea 2011 Nobel-esitelmät, jos väittää että eriarvoisuuden vähentäminen kakun jaossa ei merkitse pienempää kakkua. Kaikki ei vaan voi saada, vaikka kuinka niin puhuisi.

Eräs tuntemani henkilö saa

Eräs tuntemani henkilö saa eläkettä alle 1000 euroa kk:ssa. Hänelle tuli ns. verot ensimmäiseltä eläkevuodeltaan n. 400 euroa. Niistä on valitettu, mutta vastaausta ei ole vielä tullut, elikä maksettava ne on. Nyt hän maksaa niitä vähitellen eläkkeestään. Jotkut suurituloiset eivät maksa veroja ollenkaan ei ainakaan presidentti, että onko tämä oikein ja kohtuullista ?

Vasemmiston saavutus tämä

Vasemmiston saavutus tämä 1000 € tulosta 400€ veroa. Jotta vasemmiston rakentama hyvinvointivaltio ja sen vasemmistolle mahdollistamat suojatyöpaikat pystytään rahoittamaan. On tämä surullista, tämä köyhien kyykytys kaasuputki Lipposen ja taaksepäin haikailevan Halosen johdolla, joiden paratiisissa veroprosentti olisi 100%.

Tosiasiassa maksattaminen

Tosiasiassa maksattaminen johtuu lullukkasukupolven intohimoisesta halusta saada aina ja kaikki muiden kustantamana... kyläkoulut, kivijalkaterkkarit, koulukyydit, lastentarhat naapuriin...

Miettikää ketkä ovat

Miettikää ketkä ovat tälläisen pikavippien takana, kokoomuslaiset ihmiset.

65 M€lainaa , korkoja 17

65 M€lainaa , korkoja 17 M€... kyllä suoraan laskettuna korkoa 26% .. kuluttajasuojalain mukainen korkoon kuitenkin aivan toista luokkaa (rehelliset rahlaitokset joutuvat ilmoittamaan todellisen koron kuluttansuojalain mukaisena).. Eli tuossa 65M€ tapauksessa korko olisi luokkaa ... 17M€/2*52=442M€ = 680% Pankista kun olisi otettu kulutusluottoina tuo 65M€ niin korko euroina olisi luokkaa... 200 000€ ... aika iso ero jos vertaa 200 000 tuohon 17 000 000 euroon...

Ennen vanhaan oli sanonta:

Ennen vanhaan oli sanonta: Suu säkkiä myöten, tämän sanonnan jokainen varmasti ymmärtää. Toinenkin sanonta tulee mieleeni: Hullu mies Huittisista syö enemmän kuin tienaa.

Arvatkaa ketkä pikavippit

Arvatkaa ketkä pikavippit ottaa,vasemistolaisetko?

Ei olisi rikkaita, jos ei

Ei olisi rikkaita, jos ei olisi köyhiä kynittävänä. Pikavippifimat on rikollista toimintaa, jota saa laillisesti harjoittaa. Niin täällä on monta muutakin laillistettua rikollisuutta harjoittavaa yrittäjää ja elinkeinoksi kutsuttua alaa. Yrittäjyys perustuu aina enemmän tai vähemmän vilpilliseen toimintaan. REHELLISTÄ YRITTÄJÄÄ ei ole keksittykään!!

Ei olisi rikkaita, jos ei

Ei olisi rikkaita, jos ei olisi köyhiä kynittävänä. Pikavippifimat on rikollista toimintaa, jota saa laillisesti harjoittaa. Niin täällä on monta muutakin laillistettua rikollisuutta harjoittavaa yrittäjää ja elinkeinoksi kutsuttua alaa. Yrittäjyys perustuu aina enemmän tai vähemmän vilpilliseen toimintaan. REHELLISTÄ YRITTÄJÄÄ ei ole keksittykään!!

Köyhien ratkaisu.

Köyhien ratkaisu. Hakeutuisivat töihin.

Jos töistä maksetaan 15e/pv +

Jos töistä maksetaan 15e/pv + ylläpitokorvaus, niin työn tulee silloin olla mieleistä ja mahdollisuus jatkaa vakkarina!

Hyväntekeväisyys on

Hyväntekeväisyys on kyseenalaisetettava. Niin sanotut hyväntekijät, kuten esim. uskonlahkot, jotka harjoittavat ruokajakelua täälläkin Nummelassa, heillä ei ole mitään kontrollia siinä hommassa. Sieltä saavat hyväosaiset työssäkäyvät rohmuta ruokaa vuodesta toiseen ja niin paljon kuin AUTOON mahtuu! Kukaan ei tee pyytetöntä työtä toisten hyväksi! Ei ainakaan uskovaiset! Mitä hyötyvät nämä n.s. hyväntekijät palveluksistaan? Kuorivatko kermat päältä? Elävätkö köyhien kustannuksella? Niin epäilen. Hyväntekeväisyydelle loppu, yhteiskunnan velvollisuus on pitää huolta meistä kaikista!

Etkö uskaltanut tai kehdannut

Etkö uskaltanut tai kehdannut mennä leipäjonoon, kun näin katkerasti seuraat salaa mitä ne muut tekevät. Mene reilusti leipäjonoon et siitä muutu sen huonommaksi, vaikka naapurisikin olisi siellä. Ja jos paremmin haluat tutustua tähän ruoan jakeluun ja päästä niitä kermoja päältä kuorimaan, niin ilmoittaudu ensi kerralla vapaaehtoiseksi heitä kyllä tarvitaan, mutta kateellisia ei tarvita missään he vievät kalatkin vedestä.

Pikavippien

Pikavippien vuosikorot. Tilastot V 2010 http://www.taloussanomat.fi/raha/2010/02/26/pikavipin-hinta-korko-yli-2000-prosenttia/20102830/139

Ei kannata pikavippeja ottaa,

Ei kannata pikavippeja ottaa, ihan koronkiskontaa koko toiminta.

Sanonta sanoo, että köyhän ei

Sanonta sanoo, että köyhän ei kannata ostaa halpaa. Usein vain on niin, että köyhällä ei ole muuta vaihtoehtoa. Usein ei myöskään ole varaa käyttää kaikkia mahdollisia etuja ja joutuu maksamaan asioista enemmän kuin hyvätuloinen. Esim. joissain vakuutuksissa saa maksutapa-alennuksen, jos voi maksaa vuoden vakuutusmaksun yhdessä erässä. Tai vaihtoehtoisesti laskuun lisätään käsittelymaksuja, jos sen haluaa maksaa useammassa erässä. Eli köyhä, jolla ei ole varaa maksaa yhdessä erässä näitä laskuja, joutuu maksamaan loppujen lopuksi enemmän kuin hyvätuloinen.

Kerron vain oman itseni

Kerron vain oman itseni tilanteestani, joka se, että olen pitkäaikaistyötön. En vielä vuoteen pääse eläkkeelle, roikun löysässä hirressä. Mitään alennuksia en saa mistään!! Työttömien alennukset menivät jo aikoja sitten pois muodista. Työssä olevat saavat aina jotain etuja palkkansa lisäksi, kesälomakorvaukset ja kaikki lomaltapaluurahat ym.ym., mutta työttömällä ei ole koskaan edes oikeata LOMAA, saati lomarahoja!! Ei tule etuja, ei alennuksia. Yhteiskunta kun ei ole tarvinnut työpanostani, olen sijaiskärsijä! Yksineläjänä maksan kaikkein kalliimmat kilohinnat pienistä pakkauksista. Itse olen ratkaissut asian niin, etten syö muuta kuin kasviksia ja kalaa, jonka saa pilkottua pieniin eriin pakastimeen. Yksinäiset, työttömät, sosiaalituilla elävät, kaikki pienet ja huomaamattomat maksavat suhteettoman paljon elämisestään. Mutta jonkunhan ne hyvätuloisten bonukset on kustannettava!

Täällä puuttuukin nyt

Täällä puuttuukin nyt sellainen henkilö pikavippi-asiaan, joka on osannut pitkän elämänsä ajan pitää huolta taloudestaan. En ole velkaa senttiäkään, mutta puolustan niitä ongelmaisia, jotka ovat haksahtaneet RÖYTÖKAPITALISTIEN koukkuun. Tuolla riistämisellä kun ei tunnu ole mitään ääriä, ei määrää, eikä mittaa!! On täysin käsittämätöntä, että tuollaiset pikavippi-verenimijät saavat ryöstää arvostelukyvyttömiä kansalaisia puhtaiksi. Yhteiskunnan soskutapauksiahan nuo surkeilemattomat ja säälimättömät ahneuden ruumiillistumat todellisuudessa ovat!!! Harvoin niillä urheiksi joutuneilla velkavangeilla on itsellään mitään mahdollisuuksia maksaa vippejään takaisin ja jos onkin, niin siitä seuraa moninaisia oheisongelmia, muun muassa lastensuojelun muodossa. Joten yhteiskuntahan se maksaja on kun pikavippifirmat käärivät liiveihinsä suunnattomat voitot TYHJÄSTÄ, ryöstämällä ja rahastamalla puolustuskyvyttömiä!! Ihminen on suuri ROSKA!! Ei kyllä tule ainuttakaan hyvää ajatusta pikavippifirmojen suuntaan, jos voisin, lopettaisin tuon iljettävän toiminnan tällä sekunnilla!

"On täysin käsittämätöntä,

"On täysin käsittämätöntä, että tuollaiset pikavippi-verenimijät saavat ryöstää arvostelukyvyttömiä kansalaisia puhtaiksi." Onhan se... lainaa antaneen ne lainaa saaneen velat on maksettava. Tietysti.

Suuret eläkkeet menevät

Suuret eläkkeet menevät ennenaikaisesti eläköityneille kansanedustajille ja ministereille, jotka voivat jatkaa loputtomissa luottamustehtävissään keräten hyvät sivutulot eläkeläisinä vielä vuosikymmenet!!!!! Jatkan edellistä. Samat suut ovat saarnanneet työiän pidentämisestä ja paukuttaneet pöytää sen puolesta, että työssäjaksamista pitää ja täytyy löytyä. IRVOKASTA!!! Tämä maa on niin epätasa-arvoinen kuin olla voi, niin epäoikeudenmukainen kuin olla voi ja niin riistoon perustuva kuin olla voi! Täällä oikeudenmukaisuuden vaatimusta kutsutaan kateudeksi!

TARKKAILIJA "Onhan se...

TARKKAILIJA "Onhan se... lainaa antaneen ne lainaa saaneen velat on maksettava. Tietysti." Siellä puhuu riistäjän edustaja!! Jos väittämäsi pitäisi paikkansa, ei ensimäistäkään pikavippifirmaa tai muuta huijauslafkaa olisi olemassa, nyt niitä on pilvin pimein, koska verovaroilla ne maksamatta jääneet velat maksetaan. Yrittäjä, roska-sellainen tuskin koskaan jää näppejään nuolemaan!! Muutenhan tuo temppuilu ei toimisi ja olisi kompastunut jo omiin jalkoihinsa.

Sivut

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet