Puheenaihe

Alle 7-vuotiaat lapset maksutta VR:n lähijuniin – myös lastenvaunujen kanssa matkustaville ilmaismatka

LÄHILIIKENNE  Ensi tammikuusta lähtien VR:n ja HSL:n lähiliikenteessä on samat säännöt lapsille ja lastenvaunujen kanssa matkustaville.

Kuvituskuva.

Armi Suojanen / arkisto

VR laajentaa pienten lasten ja heidän kaitsijoidensa ilmaista matkustamista lähijunissa.

Ensi vuonna kaikki alle 7-vuotiaat matkustavat VR:n lähijunissa ilmaiseksi. Tähän asti maksutta juniin ovat päässeet alle 5-vuotiaat lapset.

Myös lastenvaunujen kanssa matkustava yksi ihminen pääsee VR:n lähijunaan jatkossa veloituksetta. Edellytyksenä on, että lastenvaunussa oleva lapsi on 0–6-vuotias.

Lastenlipun ikäraja VR:n lähiliikenteessä on jatkossa 7–16 vuotta. Lastenlippu maksaa 50 prosenttia aikuisten kertalipun tai 10 kerran sarjalipun hinnasta.

Muutosten tarkoituksena on helpottaa matkantekoa. Muutosten jälkeen VR:n ja HSL:n lähijunissa on samat säännöt lasten ja lastenvaunujen kanssa matkustamisesta.

– Haluamme tarjota sujuvaa matkustamista. Jatkossa koko lähiliikenteessä on yhtenäinen käytäntö lasten matkustamisessa eikä se muutu kesken matkan, VR:n lähiliikennejohtaja Teemu Sipilä sanoo tiedotteessa.

Muutokset tulevat voimaan 1. tammikuuta 2018.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (4)

Kommentit

No niin, taas on

No niin, taas on lapsiperheille saatu kikkailtua yksi etuisuus lisää. Nyt voidaankin sitten kaikessa rauhassa poistaa sotaveteraaneilta tai eläkeläisiltä alennukset.

Juuri tänään todistin,

Juuri tänään todistin, kuinka kuljettaja oli jättää pysäkille rollaattorin kanssa liikkuneen rouvan. Huusi vielä perkelettä monta kertaa. Hyvin sopi kyytiin, vaikka ennestään mukana lastenvaunut ja rattaat. Näytti sopu sijaa antavan, mutta tässä nähdään tärkeysjärjestys. Seuraavaksi varmaan polkupyörät toivotetaan tervetulleiksi junan ja metron lisäksi HSL-alueen busseihin. Maksavat asiakkaat kärsii ja eläkeläisalennukset ovat, mitä ovat.

Matkalippujen maksajien osuus

Matkalippujen maksajien osuus pinenee koko ajan .No , korotetaan hintoja sillä paikataan kassavaje. VR: n konduktööri uudistus täysin perseestä.Parivaljakko hyppii kun puput junasta toiseen ja jänismatkustajat katselee mihin junaan he nousee ja nousevat itse konduktöörittomaan .Voi herraisää tätä hölmölä.Matkustin 7.12. Tikkurila-Helsinki -Tikkurila ei näkynyt parivaljakkoa ei mennen eikä tullen.

Heh heh siitä tulee joillekin

Heh heh siitä tulee joillekin vapaa-ajan viettotapa

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat