Puheenaihe

Helsingin suurmoskeijahanke haudattiin lopullisesti – HS: Tonttivaraus peruttiin tänään

Koraani on islamin pyhä kirja. Kuvituskuva.

Lotta Åberg / Arkisto

Helsinkiin suunniteltu suurmoskeija ei toteudu, sillä hankkeen takana olleet toimijat ovat tänään peruuttaneet tonttivaraushakemuksensa moskeijaa ja monitoimikeskusta varten. Asiasta kertoi Helsingin Sanomat.

Moskeijahanke kaatui, koska kaupunkiympäristölautakunta ei eilisessä kokouksessaan suositellut kaupunginhallitukselle, että moskeijalle varattaisiin tontti.

Lautakunnassa moskeijahankkeen kaatajana toimi apulaispormestari ja lautakunnan puheenjohtaja Anni Sinnemäki (vihr.).

– Arvio hankkeen koko mittakaavasta, laajuudesta, vaativuudesta ja kustannuksista suhteessa käytettävissä oleviin resursseihin ja rahoituslähteisiin ei luonut pohjaa, jotta tämä hanke olisi voinut edetä, Sinnemäki perusteli.

Kaikesta huolimatta Sinnemäki haluaa Helsingin muslimien saavan kunnollisen moskeijan.

– Meillä on tällä hetkellä 22 moskeijaa. Yksikään niistä ei ole varsinaiseksi moskeijaksi tehty tai tiloiltaan niin arvokas kuin tällaisen uskonnonharjoittamisen paikan tulisi olla, Sinnemäki sanoo.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kaupunki torppaamassa Helsingin suurmoskeijan suunnittelun – "Liian laaja ja epävarma hanke"12.12.2017 19.37
Suurmoskeijaa käsitellään tänään Helsingissä – rahoitus ja vanhoillinen islamin tulkinta herättävät kysymyksiä12.12.2017 11.39
Helsingin virkamiehet: Suurmoskeijalle suunnitteluvaraus Sörnäisiin8.12.2017 09.28
Helsingin suurmoskeijan tontinvarauksen käsittely viivästyy22.11.2017 13.56

Kommentit (12)

Kommentit

Miksi mulla on vähän

Miksi mulla on vähän skeptinen tunne tästä?

Onneksi olkoon vantaalaiset

Onneksi olkoon vantaalaiset saitte juuri moskeijan rasitteeksenne.

Niinpä, onhan heillä nyt

Niinpä, onhan heillä nyt kaupunginjohtajana Guggenheim-Viljanen Ja jos on lentoasema nimeltä Helsinki-Vantaa, niin miksei myös moskeija nimeltä Vantaa-Helsinki ? Itse kyllä toivoisin sijoitusta jonnekin kaukaiseen valtioon.

Sinnemäki voisi keskittyä

Sinnemäki voisi keskittyä enemmän vaan siihen runoilemiseen.

Sinnetännemäki

Sinnetännemäki

Meillä Espoossa on tilaa,

Meillä Espoossa on tilaa, siihen vaan kaupunginviraston viereen. Vihreät, Vasemmisto ja RKP varmaankin jo hiovat esitystään.

Kerrankin järkipäätös

Kerrankin järkipäätös Helsingiltä. Nyt sitten KOKO Suomi yhtenä rintamana, ettei sitä pytinkiä rakenneta minnekään. Suomi ei tuollaista uskontokulttuuria tänne kaipaa, minkä oppisisältö on totaalisen ristiriidassa omien arvojemme mukaisesti. Tasa-arvon esimerkiksi saa heittää samoin tein romukoppaan sitten, feministit tiedoksi.

Feministithän islamia

Feministithän islamia kannattavat juuri siksi, että sellainen ärsyttää järkeviä miehiä ja nämä koetaan vihollisiksi. Tosin en ymmärrä, kannattaako ottaa tiikerinpentu lemmikiksi ja yllättyä sitten kun se isompana syökin sinut.

Mitähän lehmänkauppoja

Mitähän lehmänkauppoja sokoomuskokoomus ja vihreet oikein tekivät. Ei sokoomukselaiset tätä ilmatteeks tenhyt. Viherpiipertäjät oli aluksi henkeen ja vereen moskeijahankkeen puolella. Kuka sai ja mitä.

Kaiken maailman paperittomien

Kaiken maailman paperittomien terveydenhuolto sinun ja minun kustannuksella, sen ne sopivat ja tekivät diilin.

Totta. Turha kenenkään

Totta. Turha kenenkään kuvitellakaan, että Vihreät olisivat kääntäneet kelkkansa ilmaiseksi. Jokin lehmänkauppa on taas nähnyt päivänvalon, mikä, se selvinnee lähitulevaisuudessa (voisko se olla Guggenheim revisited) . Varmaa on tässä vaiheessa vain se, että veronmaksajien kukkarolla käydään taas.

Silti hyvä näin ja lopputkin

Silti hyvä näin ja lopputkin voi poistaa.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat