Paikalliset

Kirkkotien kiertoliittymän työt jatkuvat sittenkin – valmista aikaisintaan vasta loppukeväästä

Kirkkotien kiertoliittymä valmistuu aikaisintaan loppukeväästä. Työt eivät kuitenkaan ole keskeytyneet eikä niitä ole keskeytetty.

Riikka Jokinen

Toisin kuin kunta tiedotti keskiviikkoisen valtuustokokouksen jälkeen, Klaukkalantien ja Kirkkotien kiertoliittymän rakennustyöt eivät ole keskeytyneet.

Kokouksen jälkeisessä tiedotteessa niiden kerrottiin keskeytyneen urakoitsijan taloudellisten ongelmien vuoksi.

– Ei ole mitään syytä, miksi työt olisivat keskeytyneet tai keskeytetty. Talven tulo keskeyttää tietyt asiat. Pintarakenteita ei voida tehdä, mutta Korsipolulla on sadevesi- ja jätevesiviemäriä tehtävänä, sanoo maanrakennuspäällikkö Pertti Mastosalo.

– Urakkasopimus on voimassa ja hankkeelle on olemassa aikataulu, vaikka siitä ollaankin jäljessä, toteaa puolestaan kunnallistekniikan päällikkö Jyrki Meronen.

Merosen mukaan kiertoliittymä valmistuu aikaisintaan loppukeväästä. Talven lisäksi töitä viivyttää kiertoliittymän urakoitsijan Telasteelin taloudellinen tilanne.

Yritys jätti kesäkuussa saneeraushakemuksen. Päätös saneerausmenettelyn aloittamisesta tehtiin heinäkuussa. Samalla nimettiin asianajaja saneerauksen selvittäjäksi.

Selvittäjän on määrä toimittaa saneerausohjelmaesitys 15. joulukuuta mennessä Espoon käräjäoikeuteen. Oikeus päättää saneerausohjelmaesityksen hyväksymisestä tai hylkäämisestä.

– Mikäli käräjäoikeus ei hyväksy saneerausohjelmaesitystä, yhtenä vaihtoehtona on, että yritys on aika lähellä konkurssia, Meronen arvelee.

Suomen Asiakastiedon mukaan marraskuun lopulla velkoja, tässä tapauksessa Verohallinto, jätti Telasteelistä konkurssihakemuksen, jonka käsittely on 4.12. jätetty sillensä. Suomen Asiakastiedon tietojen mukaan Verohallinnolta on saamatta lähes 500 000 euroa.

Jos saneerausohjelmaesitystä ei hyväksytä, keskeneräisen kiertoliittymän loppuun saattamisessa on useita vaihtoehtoja.

– Esimerkiksi työmaan haltuun ottaminen tilaajan toimesta on kuitenkin äärimmäinen toimenpide, jota tapahtuu harvoin ja jossa pitää olla hyvät perusteet, Meronen kertoo.

Kunnan toiveissa onkin, että nykyinen urakoitsija saisi tehtyä työn loppuun. Se olisi kaikille osapuolille vaivattomin ja nopein vaihtoehto.

– Vaikka tilanne näyttää ulospäin huonolta, työmaata on viety eteenpäin tilaajan puolesta niin hyvin kuin näissä puitteissa on pystytty, Jyrki Meronen sanoo.

Lue myös: Kiertoliittymän rakentaminen keskeytyi kokonaan – syynä urakoitsijan vaikeudet

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (2)

Kommentit

Voisiko joku herättää Merosen

Voisiko joku herättää Merosen unestaan. Taisi neropatti kaiken taustalta ilmoittautua...

Joku vastuussa oleva voisi

Joku vastuussa oleva voisi mennä katsomaan, miten olematon näkyvyys on Haikalasta ajettaessa. Kunnon rysäytystäkö odotellaan ennenkuin tehdään mitään?!

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat