Puheenaihe

Helsingin leipäjonotus halutaan nyt minimoida – Mistä ruokaa vähäosaisille?

Kuva Myllypuron leipäjonosta.

Jani Jakonen / arkisto

Helsingin kaupunki haluaa selvittää, miten jonotusta vähäosaisille tarkoitetuissa leipäjonoissa voitaisiin vähentää. Asiaa pohtii ensi tiistaina kokoontuva sosiaali- ja terveyslautakunta.

Lautakunta antaa pyydetyn lausunnon kaupunginhallitukselle valtuutettu Maria Ohisalon leipäjonoja koskevasta toivomusponnesta. 

Lausuntoehdotuksessa esitetään, että helsinkiläisiä tulee ohjata leipäjonoista heille sopivan sosiaalisen ja taloudellisen tuen piiriin. Tämän vuoksi sosiaalialan ammattilaiset ovat jalkautuneet leipäjonoihin.

Sosiaali- ja terveystoimi on käynnistänyt jo joulukuussa selvityksen, jossa kartoitetaan yhdessä elintarvikkeita jakavien toimijoiden kanssa uusia ruoka-avun tarjoamisen mahdollisuuksia. Osana selvitystyötä on tutustuttu muun muassa Vantaan Yhteinen pöytä -hankkeeseen.

Myös lautakunta kiinnitti asiaan huomiota, kun se myönsi tälle vuodelle järjestöavustuksia elintarvikejakeluun. Lautakunta totesi, että järjestöjen tulee elintarvikejakelussa pyrkiä siihen, ettei asukkaiden tarvitse jonottaa ruoka-apua ulkona.

Helsingissä yhdistykset, säätiöt ja seurakunnat jakavat maksutta elintarvikkeita tai järjestävät maksuttomia tai edullisia yhteisruokailuja niitä tarvitseville. Ruoka-apua järjestävät toimijat voivat hakea toimintaansa avustusta sosiaali- ja terveyslautakunnalta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Virkamiesten mielestä miljoona olisi ollut leipäjonoille "ekstrabonusta" – IL: Rahaa erittäin paljon käytössä21.12.2017 16.30
Eduskunta otti leipäjonoilta miljoona euroa – Heikki Hursti pettyi: "Ihmeellistä"21.12.2017 15.07
Leipäjonossa nyt koirat ja kissat – "Avun tarpeen suuruus oli järkytys"1.12.2017 08.37

Kommentit (26)

Kommentit

Tämä on sauli niinistön suomi

Tämä on sauli niinistön suomi, alamaiset leipäjonossa.

Mä voin sanoa,että mitä

Mä voin sanoa,että mitä päätöksiä nämä ”virkamiehet” tekevätkään,niin menee 100% persiilleen. Niin on mennyt tähänasti kaikki,mitä nyt on lukenut viimeaikaisia uutisia. Pysäköintiliikennemerkin sijoitus jonnekkin on melkein onnistunut,mutta ei kuitenkaan.

Kaikki jotka tukevat EU:ta

Kaikki jotka tukevat EU:ta tukevat myös sitä että suomessa on suomalainen B-luokan kansalainen. Miljardit jotka valuvat hukkaan voitaisiin laittaa köyhien elämän helpottamiseksi mutta ei, se ei kelpaa itsevihaa täynnä oleville suomalaisille.

Ja p-n marjat. EU on

Ja p-n marjat. EU on pariinkin otteeseen huomauttanut Suomea onnettoman kehnosta sosiaaliturvasta. Tämä kurjuus on täysin kotitekoista ja jos lähdettäisiin EU;sta ei tilanne ainakaan paranisi.

Kyllä täällä sos.turva kyllä

Kyllä täällä sos.turva kyllä toimii,mutta eräille vain. Kun näkee jonossa ihmiset,niin eine ole kaikki tosiaankaan deekuja. Osa on kyllä,mitkä ovat itse aiheuttaneet kyseisen ammatin,mutta yllättävän vähän.

EU jäsenyys maksaa suomelle

EU jäsenyys maksaa suomelle miljardeja vuosittain. Mutta miksi laittaa rahaa omaan kansaan kun sen voi käyttää sitä enemmän ansaitseviin, eikös niin?

Ohjata heille sopivien

Ohjata heille sopivien taloudellisten ja sosiaalisten tukien piiriin, eivätköhän jo kuulukin ? Eu on todennut ne Suomessa liian alhaisiksi ja mitä tekee hallitus: leikkaa lisää.

Olisiko mahdollista saada

Olisiko mahdollista saada VOKeista jotain jämäpaloja tai viimeisen käyttöpäivän yli menneitä tuotteita suomalaisille vähäosaisille?

Varmasti kelpaisi puurot ja

Varmasti kelpaisi puurot ja vellit heikompiosaisille Suomalaisille, eikä järjestettäisi mielenosoituksia.

Aha, eli Helsingin

Aha, eli Helsingin Kuningashuone (Vihreät ym. kollektiivisesti kuninkaaksi ryhtyneet) on päättänyt että leipäjonot vievät _heidän_ maineen. Ja mikäs siinä, tuo on heidän ratkaisuehdotus, voi olla että tekee minimaalisesti hyvää, voi olla että kuluttaa taas resursseja ja tämä vaan työllistää uuden virkamiestyökierroksen. Ei Helsingin Kuningashuonetta paljon paina mitä tekee muutenkaan kun itse ei siitä kuitenkaan maksa ja kahvittelu sekä kokoustaminen on kivaa joka tapauksessa (luksusolosuhteissa, hovihankkijat tuo rekkalasteittain tarjoiltavaa joka päivä ja hoviväkeä on hirveästi palvelemassa).

Kaupasta?

Mistäkö?Priorisoimalla

Mistäkö?Priorisoimalla sosiaalitukirahojen käyttöä; ensiksi leipä ja viimeiseksi viina ja tupakka.

kaikki piiloon etteivät kuvat

kaikki piiloon etteivät kuvat leviä ulkomaille

Pitää valita ruoka tai

Pitää valita ruoka tai päihteet.Mitä nopeammin ongelmat katoaa jos leipäjono katoaa.

molempi parempi

molempi parempi

Jaa…

Jaa… Maria Ohisalon = Puolue Vihreä liitto. Sosiaali- ja terveyslautakunta = Vihr. Sanna Vesikansa puheenjohtaja Kok. Seija Muurinen Kok. Daniel Sazonov Kok. Sami Heistaro Vihr. Tuomas Tuure Vihr. Kati Juva SDP Karita Toijonen varapuheenjohtaja SDP Tapio Bergholm Vas. Saku Etholén PS Mari Rantanen RKP Cecilia Ehrnrooth FP Katju Aro Pir. Leo Bergman. Ei mulla mutta.

Nyt kun työttömät joutuu

Nyt kun työttömät joutuu hakemaan töitä joka viikko, niin TE-toimistosta limppu kouraan ja menoks.

Kun on ilmaista ruokaa

Kun on ilmaista ruokaa tarjolla,joillakin on oikeaa tarvetta, niin kyllä se kelpaa kun on lomamatkoilla törsännyt rahansa niin leipäjonosta saa jääkaappiin täytettä jossa ei ole muuta kun valot?Näin on minulle on kerrottu!

290€/kk toimeentulotuella ei

290€/kk toimeentulotuella ei lomailla, eikä niillä jääkaappia saa täytettyä.

Isoisä on kyllä pahasti

Isoisä on kyllä pahasti pihalla todellisten avun tarvitsijoiden arjesta.

Jo ennen sotia syntyneenä

Jo ennen sotia syntyneenä olen monelaisia ihmisiä tavannut ,todella köyhiäkin, kaikilla on omat kokemukset joita on vaikea keskenään verrata luotettavasti!

Mikään tässä yhteiskunnassa

Mikään tässä yhteiskunnassa ei pysty tätä vapaaehtoistoimintaa mitenkään korvaamaan, paitsi riittävän vahva lääkitys, jolla aikoinaan saatiin myös Spurgut pois katukuvasta... :-) - julkisuudessa useiden eri Asiantuntijoiden Sosiaalisen verkoston parantamisesta leipäjonossa olevan ympäristöön on yksi suurimmista kapitalistien luomasta todellisesta harhakuvasta.

näin sitä pitää nyt on saatu

näin sitä pitää nyt on saatu köyhät vielä köyhempiä vastaan

Onhan se totta että

Onhan se totta että ruokajakeluja tulisi tehostaa ja vähän valvoakin. Jos oikeasti vähävaraiset saisivat jonkun kortin tms jolla saisi ruokaa hakea, jäisi pois ne joilla ei siihen oikeasti ole tarvetta ( kyllä niitä on ) ja jaettavaa tarvitsijoille jäisi siis enemmän. Tuo yhteisruokailu on myös hyvä idea, yksinäisille varsin kiva tapa tavata ihmisiä.

290 euroa toimeentulotukea

290 euroa toimeentulotukea tekemättä mitään ja sillä saa muuten ruokaa kuukaudeksi Lidlistä.

Olet huolissasi siitä että

Olet huolissasi siitä että joku saa 290Eur/kk ? Suomi jakaa pelkästään yritystukia liki 4 miljardia euroa joka vuosi, ja siitä vain 11% on todettu hyödylliseksi. Tekemättä siis mitään, kunhan osaa hakea tuet.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat