Puheenaihe

Opiskelijoille aletaan syöttää hyönteisiä – "Vaihtoehtoisia proteiinin lähteitä"

Hyönteisruokatuotteita saa 26. tammikuuta alkaen UniCafeista ja Well-kahviloista. Lounaaksi sirkkoja voi nauttia 2. helmikuuta alkaen UniCafe Ylioppilasaukiossa.

UniCafe

HYY Yhtymä tuo ensimmäisenä Suomessa hyönteisruuan osaksi suurtalousravintolatarjontaansa. Hyönteisruokatuotteita saa 26. tammikuuta alkaen UniCafeista ja Well-kahviloista. Lounaaksi sirkkoja voi nauttia 2. toukokuuta alkaen UniCafe Ylioppilasaukiossa härkäpapu-sirkkabolognesessa sekä UniCafe Viikunassa sirkkapizzassa.

Opiskelijoiden omistamalle HYY Yhtymälle on tärkeää pysyä ravintolatoiminnan edelläkävijänä ja siten edistää ilmastonmuutosta hillitseviä uusia ratkaisuja. Osana vastuullista liiketoimintaansa HYY Yhtymä on sijoittanut suomalaiseen hyönteisten viljelyyn keskittyvään EntoCube Oy:hyn.

– UniCafe on jo kauan tarjonnut vaihtoehtoisia proteiinin lähteitä. Sirkkojen tuominen opiskelijoiden lautaselle on meidän seuraava avaus.  Opiskelijoiden toimentulo ei usein mahdollista sirkkojen kokeilua fine dining muodossa, minkä vuoksi meille on tärkeää tehdä kestävät ruokatottumukset myös arjessa mahdollisiksi, kommentoi UniCafen liiketoimintajohtaja Marika Risku.

– Panostukset ilmastonmuutoksen hillintään tarkoittavat meille oikeita tekoja. Sijoittaminen EntoCubeen ja yhteistyön käynnistäminen ovat osa tavoitettamme olla vastuullisen liiketoiminnan edelläkävijä. Osana yhteistyötä HYY Yhtymän ravintolatoiminnasta vastaava liiketoimintajohtaja Marika Risku nousee EntoCube Oy:n hallitukseen, tuoden mukanaan vahvaa ravintolapuolen kokemustamme, kertoo Yhtymän toimitusjohtaja Antti Kerppola.

Hyönteisruokatuotteiden käyttöönotto HYY Yhtymän UniCafe-ravintoloissa on jatkumoa Yhtymän pitkään harjoittamalle vastuulliselle liiketoiminnalle. HYY Yhtymä on aktiivisesti etsinyt tapoja tuoda kestävät ruokatottumukset ja fiksut valinnat osaksi ravintolatoimintaa.

Aiemmat panostukset viime vuosilta ovat keskittyneet mm. ruokahävikin torjuntaan Yhtymän ryhdyttyä osakkaaksi ResQ Club-palveluun. UniCafe on lisäksi sitoutunut kansallisessa kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumuksessaan ilmastokuormituksen vähentämiseen ruokahävikkiä pienentämällä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Sirkkaleipää, toukkasuklaata, kuoriaisjauhoja... – Hyönteisruoat surahtavat perjantaina kauppoihin21.11.2017 19.20
Hyönteisleipien myynti alkoi Suomessa – innokkaimmat tulivat Lahdesta saakka Vantaalle24.11.2017 11.01
Tässä se nyt on: Maailman ensimmäinen hyönteisleipä – "Ihmiskunta tarvitsee uusia ravinnonlähteitä"23.11.2017 09.19
Saisiko olla jauhomatopullia? Suomi sallii hyönteisten myynnin ruokana20.9.2017 20.35

Kommentit (2)

Kommentit

Entä jos opiskelijat ovat

Entä jos opiskelijat ovat kristittyjä? Raamattu kieltää hyönteisten syönnin.

Sitten me teemme sinusta

Sitten me teemme sinusta muslimin

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat