Puheenaihe

Työmarkkinajohtaja: "Kaupan hyllyt saattavat tyhjentyä"

ETL:n työmarkkinajohtaja Mika Lallo sanoo, että mielenilmauslakot vaarantavat työpaikkoja ja haittaavat elintarvikkeiden toimitusvarmuutta. Kuvituskuva.

Päivi Tuovinen / arkisto

SAK:n tämän viikon perjantaina järjestämässä mielenilmauksessa ovat elintarviketeollisuuden työmarkkinaosapuolista mukana Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL, Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT sekä SAK:n ulkopuolisena liittona Ammattiliitto Pro.

Mielenilmauslakkojen täsmällistä laajuutta ei pystytä vielä arvioimaan, mutta Elintarviketeollisuusliitto (ETL) pitää SAK:n ja sen jäsenliittojen toimia suhteettoman voimakkaina ja laajoina. Mielenilmaus kohdistuu eduskunnan jo hyväksymään niin sanotun aktiivimalliin.

ETL:n työmarkkinajohtaja Mika Lallo sanoo, että mielenilmauslakot vaarantavat työpaikkoja ja haittaavat elintarvikkeiden toimitusvarmuutta.

– Vaikutukset ruokahuoltoon voivat olla laajat ja ne saattavat heijastua yhteiskunnan eri aloille, esimerkiksi päivä- ja hoivakoteihin sekä päivittäistavarakauppaan. Kaupan hyllyt saattavat tyhjentyä muun muassa tuoretuotteista eikä niitä välttämättä pystytä täyttämään nopeasti takaisin.

Elintarvikeyrityksille tilanne on ETL:n mukaan haastava. Sen mukaan tarvitaan todennäköisesti ylimääräisiä järjestelyjä, jotta esimerkiksi maito- ja liharaaka-aine saadaan käsiteltyä asianmukaisesti sekä eläinten hyvinvointi ja elintarviketurvallisuus varmistettua.

Lallo toteaa, että poliittinen mielenilmaus ei sinänsä ole lainvastainen, mutta sen käyttäminen vastuuttomasti ja kohdistaminen ulkopuolisiin tahoihin – yrityksiin ja välillisesti kuluttajiin – on vastuutonta ammattiyhdistysliikkeenkin peräänkuuluttamassa sopimusyhteiskunnassa.

– Työrauhajärjestelmää on kehitettävä Suomessa siten, etteivät poliittiset mielenilmaukset johda ylilyönteihin ja suhteettomiin seurauksiin ulkopuolisille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (5)

Kommentit

Kylläpä on skenaariot

Kylläpä on skenaariot kohdallaan. Nyt tuli nälkäkuolema.

Hyllyt suorastaan tulevat

Hyllyt suorastaan tulevat huutamaan tyhjyyttään. Ilmiö on sama kuin vuosia jatkunut pelottelu ennen joulua kinkkujen loppumisesta. Aina niitä on dumpattu kaupoista ulos hurjilla alennuksilla viimeistään aattoaamuna.

Tyhjenikö ne ennen vanhaan,

Tyhjenikö ne ennen vanhaan, kun kaupat oli kiinni viikonloppuisin ? Yleensä maanantaisin sai tuoreita elintarvikkeita. Tämä on järkyttävää, kun ihmiset kuolee kaduille nälkään.

Suorastaan sikamaista

Suorastaan sikamaista toimintaa lakkoilevilta! Veikkaan että takana on vain ja ainoastaan järjestöjen sisäisten fraktioitten nokittamisesta. Siinä ei Suomen etu paljoakaan paina.

Entäpä jos tämä onkin SAK:n

Entäpä jos tämä onkin SAK:n ystävän Venäjän määräämä koe, jolla testataan Suomen haavoittuvuutta? Venäjää sellainen tieto kiinnostaisi kovasti.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat