Puheenaihe

Kuvat: Vantaan golfhankkeen sotku poliisitutkintaan – "Syntynyt järvi on jopa neljä metriä syvä"

RAKENTAMINEN Lehdet: Vantaan Golfpuisto oy on lirissä raha-vaikeuksien ja tulvaveden takia.

Tältä golfkentän ympäristössä näytti 3. tammikuuta.

Vantaan ympäristökeskus

Vantaan Golfpuisto oy:n golfkentän rakentaminen Petikkoon on vastatuulessa.

Golfkenttätyömaa on tuonut Vantaan ympäristöviranomaisille murheita jo keväästä 2016 alkaen. Kentän rakennustyöt ovat aiheuttaneet Herukkaoja-puron tulvimista. Tulvavesi on vallannut läheisen ulkoilureitin ja siitä voi olla haittaa myös Vestran luonnonsuojelualueelle.

– Tulvavedestä muodostunut järvi on joissain kohdissa jopa neljä metriä syvä, kertoo johtava ympäristötarkastaja Maarit Rantataro Vantaan ympäristökeskuksesta.

Rantataro vahvistaa, että ympäristönsuojeluviranomainen on tehnyt Vantaan Golfpuiston toimista tutkintapyynnön poliisille.

Ympäristöongelmat eivät ole Vantaan Golfpuiston ainoa murhe. Suomen Kuvalehti ja Golfpiste uutisoivat Vantaan Golfpuisto oy:n ja sen emoyhtiö United Golf Group oy:n rahavaikeuksista keskiviikkona 7. helmikuuta.

Artikkeleissa ympäristöongelmien aiheuttajaksi nimetään golfkentän rakennusalueella harjoitettu mittava maanläjitystoiminta.

Alueelle on Suomen Kuvalehden mukaan kasattu maa-ainesta pääkaupunkiseudun työmailta. Maan pois viemisestä muun muassa Pasilan Tripla-työmaalta on saatu rahaa.

Maan läjittäminen on aiheuttanut Herukkaoja-puron tulvimisen, vaikka puroa on laajemman läjitystoiminnan turvaamiseksi siirretty, kertoo Suomen Kuvalehti.

Ympäristölautakunnan pöytäkirjan mukaan puro oli jo tammikuussa 2017 tukkeutunut noin 100 metrin matkalta.

Golfkenttä-kiinteistön omistaa pääosin Vantaan kaupunki, joka on vuokrannut alueen Vantaan Golfpuisto oy:lle.

Vantaa kaupungin liikuntatoimenjohtaja Veli-Matti Kallislahti toteaa Suomen Kuvalehdelle lukeneensa maan läjittämisestä hankkeen rahoitusmuotona Helsingin Sanomista tammikuussa 2016.

Golfkenttähankkeen valmistelu kuului Vantaalla Kallislahdelle.

Johtava ympäristötarkastaja Rantataro ei halua tässä vaiheessa lähteä arvioimaan, mitä haittojen korjaaminen vaatii ja maksaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (12)

Kommentit

Se onkin sitten

Se onkin sitten junaliikenteen jäljiltä saastunutta maata mitä Pasilan ratapihalta Petikkoon on läjitetty.

Mäkisen rekrytoinia..

Mäkisen rekrytoinia...valmisteltu viimeisen päälle..Voisiko Kallaslahti taas tukea jotakin Vantaan veronmaksajien rahoilla Etelä Koreaan..Kuten viime lumilla Lahteen. ??

Jälleen Vantaan virkamiehet

Jälleen Vantaan virkamiehet "kunnostautuvat" ja selittelevät tekemättä jättämisiään ja tietämättömyyttään housut kintuissa. Tämäkin kertoo päättäjien tyypillisestä vantaalaisesta perustehtävien laiminlyönnistä, osaamattomuudesta ja valvonnan puutteesta. Tapaus herättää monia aiheellisia kysymyksiä: - Miten voi olla mahdollista, että "Vantaan kaupungilla hanketta valmistelleen liikuntatoimenjohtajan Veli-Matti Kallislahden mukaan läjittäminen tuli hänellekin ”jokseenkin” yllätyksenä tammikuussa 2016"? - Kysymyksiä apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilälle: Miksi rakennusvalvonnan toimenpideluvan yhteydessä ei edellytetty vesilain mukaisia lupia? Miksi toimenpidelupaehtoihin ei kirjattu läjityksen enimmäismäärää kuutioina? - Mitä Vantaan Golfpuistolle tapahtuu, jos Vantaan Golfpuisto ajautuu konkurssiin? Näyttää vahvasti siltä, että tämäkin kaatuu lopulta Vantaan veronmaksajien niskaan ja vastuunkantajia ei löydy. Katsotaan, tarvitaanko tässä muiden viranomaisten "apua" asian selvittämiseksi.

Että taas tuli yllätyksenä

Että taas tuli yllätyksenä tämäkin sotku. Virkamiesten kootut selitykset. Emme tienneet tästä mitään. Se tuli aivan yllätyksenä. Emme tilanneet tälläistä. Emme tienneet edes urakoitsijasta mitään. Emme muistaneet missä kokouksessa sovittin ja mitä sovittiin, kuka oli paikalla ja missä kunnossa. Just joo ja jetsulleen. Aivan vantaan mallin mukaista,eipä tässäkään sitten mitään uutta ollut.

Siinähän sitten on vähän

Siinähän sitten on vähän haastetta pelaamiseen, jos seisoo vyötäröä tai kainaloita myöten järvessä. Onhan se kiva, että golffarit saavat harrastukseen uutta potkua.

Uusi innovatiivinen laji

Uusi innovatiivinen laji;uimagolf!

Kesä- vai talvilaji? Eiku

Kesä- vai talvilaji? Eiku tietysti molempiin. Seuraaviin olympialaisiin!

pitäisi olla tyytyväinen että

pitäisi olla tyytyväinen että vantaalle syntyi uusi lampi jossa sammakot vesilinnut ja kalat voivat hyvin ei vantaalla ole järviä muutenkaan

KOK Mäkinen onnistut

KOK Mäkinen onnistut rekrytoinissa Veli-Matti niittää mainetta..Viime talvena sponsasi Lahteen suurhiihtäjän..Vantaan piikkiin ??Veli-Matti ja Tapsa pr hommin

onpa hienoa kun näitä fiksuja

onpa hienoa kun näitä fiksuja ideoita ja arvostelioita löytyy joka kerta. esim,rva ränni. hakeudu ihmeessä valtuustoon kun tuntuu että osaat kaiken!!

Tässä on Korson Tapsa

Tässä on Korson Tapsa Helsingin Veli-Matti..Tehnyt Vantaan historiaa..Parina talvena..Pääsemällä lehtiotsikoihin...Hyvä Tapsa ja Veli-Matti lippukorkeella..että pysyy vesirajan yläpuolella..venenäyttelyyn vaan golf päki messiin

Hieno lampi, nyt vaan kahvio

Hieno lampi, nyt vaan kahvio pystyyn ja telttasauna. Vastarannalle voi byggaa tanssilavan.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat