Puheenaihe

"Tällainenko todella on rikoksen uhrin omaisten asema ja oikeudet Suomessa?" – Koskenkylässä murhatun naisen omaiset joutuivat valituskierteeseen korvauksista

Kuvituskuva

Johanna Erjonsalo

Loviisan Koskenkylässä vuonna 2016 murhatun naisen omaiset kritisoivat muun muassa oikeuslaitosta ja Kellokosken psykiatrisen sairaalan johtoa Uusimaan sivuilla. Surmatun omaiset ovat surutyön lisäksi joutuneet valituskierteeseen korvauksista ja myymään omaisuuttaan selvitäkseen murhan aiheuttamista kuluista. Perheen kirjoituksessa käy ilmi, että käräjäoikeus vähensi korvausten saajiksi ainoastaan naisen vanhemmat ja kolme häntä lähimpänä asuvaa sisarusta. Lisäksi Valtiokonttori on hylännyt perheen valitukset siitä, että perheenpään kotivakuutukselta oli nostettu 3 000 euroa.

– Tällainenko todella on rikoksen uhrin omaisten asema ja oikeudet Suomessa? Kannetaan enemmän huolta rikoksen tekijän oikeuksista, kuin yllättäen ja täysin syyttömästi tähän painajaiseen joutuneiden omaisten kärsimyksistä? Koemme, että tyttäremme/sisaremme sekä meidän omaisten ihmisarvoa on syvästi loukattu ja kärsimyksiämme vähätelty. Omaiset ovat myös uhreja, jotka on tuomittu elinkautiseen ilman armahduksen toivoa, naisen perhe kirjoittaa.

– Mielestämme henkilöt, jotka mahdollistivat rikoksen, ovat syyllisiä kuoleman tuottamukseen laiminlyömällä potilaansa valvonnan. Mielentilatutkimuksessa murhaaja oli ja on todettu syyntakeettomaksi, joten vastuu siitä, ettei hän aiheuta ympäristölleen vaaraa, on häntä hoitaneella taholla, Kellokosken psykiatrisella sairaalalla, omaiset kirjoittavat.

– Murhaajan elämässä mikään ei muuttunut, paitsi, että hänestä tuli murhaaja. Meidän elämässämme muuttui kaikki, meidät tuomittiin elinkautiseen.

Lue koko kirjoitu täältä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (10)

Kommentit

Suomessa

Suomessa mielenterveyspotilasta jolla lääkäri todennut diagnoosin tai useamman: : kohdellaan kuin tervettä . Sairaalla on Itsemääräämisoikeus tehdäsairaita päätöksiä...Tulee ilmeisesti säästöä; mielisairas terveenä ja vapaana tekemässä mielisairaita päätöksiä ...kuluttaa vä hemmän resursseja.

Eiköhän lääkäri jokalaittaa

Eiköhän lääkäri jokalaittaa syyntakeettoman poishoidosta , ole itse diagnoosin tarpeessa?

Kyseinen henkilöhän oli

Kyseinen henkilöhän oli karannut ennen veritekoaan Kellokosken sairaalan suljetulta osastolta ja hänestä oltiin tehty etsintäkuulutus. Ei häntä oltu sairaalasta vapautettu. Eri asia on sitten se, kuinka suljetun osaston potilas onnistui karkaamaan. Eiköhän sairaalassakin tehty selvitys siitä, missä kohtaa valvonta on pettänyt ja miten toimintaa pitää muuttaa jottei näin enää pääse tapahtumaan. Murhatyön jälkeen tekijä tuomittiin syyntakeettomana tahdosta riippumattomaan hoitoon ja tulee viettämään todennäköisesti loppuelämänsä Niuvanniemen sairaalassa.

Näinhän se on,jos koitat elää

Näinhän se on,jos koitat elää normaalisti,käyt töissä ja maksat veroja,niin olet vähän niinkun rikollinen. Jos sinut raiskataan...ja raiskaaja nyt jotenkin sattuu olemaan ”tummatukkainen”,niin olet sen teon aikana jollain sanalla loukannut hänen kunniaa,lopputuloshan on aika selvä sitten.

Naulan kantaan!

Naulan kantaan!

Kohdelkaa isänmaatanne kuten

Kohdelkaa isänmaatanne kuten se kohtelee teitä. Silkkihanskat pois. Suomi ei sääliä tarvitse.

Kun rikollinen tieten tahtoen

Kun rikollinen tieten tahtoen harkiten tekee rikoksen ja jää kiinni niin heti on erilaisia avustajia huolehtimassa rikollisen OIKEUKSISTA. Uhrilla ei ole ketään.

Tätä se on Suomi ei

Tätä se on Suomi ei todellakaan ole oikeusvaltio kansalaiselle, se on rikollisille ja pohjasakalle oikeusvaltio. Niiden oikeuksista kyllä huolehditaan. Uhrit ja syyttömät kärsikööt, kun oikeusoppineet huseeraa. Ei käy kyllä minun oikeustajuuni tämä, joutaa kohta myydä koko suomi pois eniten tarjoavalle.

Vantaan kaupungin oikeustaju

Vantaan kaupungin oikeustaju menee yli hilseen. Vammaispalvelujen asiakkaat joutuvat törkeiden laittomien toimien kohteiksi. Kun viranhaltijat eivät tunne lakia, niin tokkakai he toimivat lainvastaisesti. Mutta kuka heitä valvoo ja kehottaa lukemaan lakia. AVIllakin on yli puolen vuoden jonot, eikä he ehdi sitä hommaa hoitaa sen nopeammin.

Pallo jalkaan ikuisesti

Pallo jalkaan ikuisesti moiselle hullulle ja painoa palloon 100 kg eikä karkaa enää.Kuoleman tuomio olisi myös palautettava koska mielisairaala ei näköjään pysty pitää huolta hulluistaan että eivät pääse karkaamaan.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat