Puheenaihe

Huumekatukaupassa saattaa liikkua hengenvaarallista fentanyyliä – poliisi epäilee yhteyttä Helsinginkadun kuolemiin

Kuvituskuva

Arkistokuva

Katukaupassa saattaa liikkua erittäin vaarallista huumausainetta fentanyyliä, tiedottaa Helsingin poliisi. Poliisi epäilee, että fentanyyli liittyy Helsinginkadun kuolemantapauksiin. Palokunta löysi kaksi ruumista palavasta asunnosta tiistaina.

Fentanyyli on jopa 75–100 kertaa voimakkaampaa kuin morfiini. Lääkinnällisesti sitä käytetään muun muassa tabletteina ja laastareina, Helsingin poliisi kertoo. Aineen huumaava vaikutus alkaa lähes heti ja on voimakkaammillaan muutaman minuutin kuluttua. Poliisin mukaan vaikutuksen pidentäminen annosta suurentamalla johtaa helposti kuolemaan.

‒ Yhteiskäyttö muiden keskushermostoa lamaavien aineiden, kuten muiden opioidien, bentsodiatsepaamien ja alkoholin kanssa lisää yliannostusriskiä. Yliannostuksesta seuraa hengityslama, sanoo rikoskomisario Jari Nikonen Helsingin poliisilaitokselta.

‒ Fentanyylia on mahdotonta tunnistaa silmämääräisesti. Katukaupassa liikkuvien pillereiden sisällöstä ei voi koskaan olla varma, Nikonen varoittaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (11)

Kommentit

Niin tällainen oli

Niin tällainen oli tulipalotapaus Kalliossa mistä samasta asunnosta Savusukeltajat löysivät kaksi ruumista ja kaksi muuta henkilöä. Kannattaa vältellä siis pelkkiä katukaupattassa olevia pillereitä, koska vain niissä silmämääräinen tunnistaminen mahdotonta.

Hitsi,saisko sitä vähän

Hitsi,saisko sitä vähän enemmän liikkeelle ja halvemmalla?tai vaikka uusille asiakkaille ekakerta olisi ilmainen? Saataisiin nämä skeidat ihan oman käden kautta pois.

Huolestuttava ilmiö. Poliisi

Huolestuttava ilmiö. Poliisi varoittaa vaarallisesta huumeesta katukauppiaita. Fentanyyli aiheuttaa tulipaloja ?

Huumeidenkäyttäjä voi tulla

Huumeidenkäyttäjä voi tulla myös hyvästä perheestä. Huumeidenkäytöstä on mahdollista myös parantua läheisten ja ammattiavun voimalla. Tärkeintä olisi kieltäytyä koskaan edes aloittamasta minkäänlaisten huumeiden tai päihteiden käyttöä. Tällöin mitään riippuvuutta ei muodostu. Jokainen huumeorja on aloittanut miedon huumeen käytöstä josta siirrytty askel askeleelta vahvempiin. Siksi mietojen huumeiden hyväksyminen on vaarallista leikkiä.

Kysyppä keltä vaan

Kysyppä keltä vaan pössyttelijältä,että pilvi muka vaihtuisi kovempiin aineisiin. Kuulemma keskiolut on vaarallisempaa.

Mitäs sitten, kaksi ongelmaa

Mitäs sitten, kaksi ongelmaa vähemmän...

Kannabiksen säännöllinen

Kannabiksen säännöllinen käyttö tuhoaa kasvavan nuoren aivosoluja. Tarvitaanko elämässä aivosoluja? Kannabiksen säännöllinen käyttö heikentää lähimuistia, keskittymiskykyä. Opiskelijoille tärkeitä ominaisuuksia. Mietojen huumeiden käyttö johtaa useilla ajan myötä vahvempien jamuiden huumeiden käyttöön.Porttiteoria.

lisää pizapaikkoja, parturi

lisää pizapaikkoja, parturi liikkeitä ja etnisiä markettettja kuka elää noilla hinnoilla kysyn vaan pelkkää lumebisnestä

Tulihan se sieltä.

Tulihan se sieltä.

tuka leiku 10-15.piza 5e.mitä

tuka leiku 10-15.piza 5e.mitä vielä? on se nyt p....le etei keta ihmetele tota homma

Toisaalta säästöä

Toisaalta säästöä yhteiskunnalle kuin käyttäjän henki menee.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat