Puheenaihe

Suosikkijuoma lonkerolla huima hintaero Suomessa ja Virossa – katso 11 kaupan vertailu

Kuvituskuva.

Anton Soinne

Vahvan lonkeron tulo ruokakauppojen hyllyyn ei ole merkittävästi laskenut juoman hintaa Suomessa.

Tallinna24-verkkosivuston selvityksen mukaan Hartwallin lonkerosalkku maksaa Alkossa panttien kanssa 60,72 euroa ja Prisman verkkokaupassa 58,80 euroa.

Sekä Suomessa että Virossa nostettiin alkuvuoden aikana alkoholijuomien verotusta. Suomessa korotus nosti hintoja noin viidellä prosentilla, Virossa mietojen alkoholijuomien verotus nosti kuluttajahintaa noin kolmella prosentilla.

Lonkeron hintaero Viron eduksi on edelleen selvästi yli puolet, jos vertaa Tallinnan halvinta lonkerosalkkua Suomen kalleimpaan. Latvian hyväksi hintaero on vielä suurempi.

Katso koko hintavertailu täältä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (4)

Kommentit

Tilataanko ja maksetaanko

Tilataanko ja maksetaanko näistä virolaista bisnestä tukevia juttuja, so. mainoksia, suoraan Virosta? Hiljattain Hesarissa oli kolmen sivun ’artikkeli’ tallinnalaista halvoista kampaamoista ja kauneushoitoloista. Eihän se ole ihme, että kaikki on Virossa halvempaa. 25% tasavero palkkatuloista, EUssa tukien ansiosta nettosaaja, sosiaalimaksut mitättömät, esimerkiksi eläkkeet minimaaliset, niin kaiken kaikkiaan palkka- ja hintataso murto-osa Suomen tasosta. Ja kun suomalaiset esimerkiksi maksavat Suomessa työskenteleville, mutta Virossa asuville perheille suomalaiset lapsilisät, se on perheille kultakaivos ja Viron sosiaaliturvalle suuri säästö. Tähän voisi sitten jatkaa, että maan elinkeinoelämälle suomalaiset turistit ovat erittäin tärkeitä. Siksi kai näitä mainoksia tarvitaan. Eivätkös Jaana Pelkonen et co. väittäneet, erät uuden alkoholilain myötä alkoholin tuonti Virosta vähenee ellei peräti lopu. Onko todella vähentynyt, kun pitää houkutella viinaturisteja lehtijutuilla (eli mainoksilla)?

Eihän yhden lonkerosalkun

Eihän yhden lonkerosalkun alkoholiverolla makseta kuin yhden matun kuukauden kännykkälaskut.

Ei se ole Viron vika että

Ei se ole Viron vika että Suomi on hoitanut asiansa päin helvettiä, Suomessa on muka niin hyvin asiat, mutta todellisuudessa eletäänkin velaksi ja ollaan muka niin fiksuja kun velkaa saa niin halvalla. Nyt tämä valtion ja kuntien velanotto tapa on tarttunut myös kansalaisiin, velkaa otetaan ja toivotaan ettei sitä koskaan tarvitse maksaa takaisin. Virossa yritetään elää senmukaan mihinkä on todellista varaa, eikä myöskään kuntien ja valtion taloutta kasvateta liian isoksi, kuten Suomessa on tehty. Suomi joutuu verorahoilla elättämään 600000 kunnan ja valtion työntekijää perheineen, ja lisäksi 430000 työtöntä perheineen, elikkä yli miljoona ihmistä perheineen. Ei tähän riitä kenenkään rahat.

Silti vaan alkoholisti ja

Silti vaan alkoholisti ja trokari hakee Virosta juomat.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat