Puheenaihe

Tuoreet tilastot: Täällä Alkon lonkeromyynti romahti kaikkein eniten

arkisto

Vuodenvaihteessa voimaan astunut uusi alkoholilaki on tuonut Alkolle kylmää kyytiä. Samaan aikaan, kun kansa on hakenut 5,5-prosenttisia juomia maitokaupasta, niitä noudettiin aiempaa vähemmän Alkoista.

Tammi–helmikuussa etenkin oluita, siidereitä ja long drink -juomia myytiin Alkossa merkittävästi vähemmän kuin samaan aikaan vuosi aiemmin.

Esimerkiksi lonkeroiden myynti putosi koko maassa vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna peräti yli 41 prosenttia. Uudellamaalla pudotus oli "vain" reilut 37 prosenttia, mutta eräissä maakunnissa lakimuutos leikkasi Alkon lonkeromyynnin miltei puoleen entisestä. 

Pahiten sakanneista maakunnista ovat lonkerokaupan osalta Päijät-Häme, Varsinais-Suomi sekä Etelä- ja Pohjois-Karjala. Missään maakunnassa myynti ei romahtanut kuitenkaan yli 50 prosenttia.

Oluiden menekki laski Alkoissa vuodessa reilulla neljänneksellä – erityisesti lageroluiden myynti on näyttänyt reilua pudotusta.

Siidereiden menekki Alkoissa oli tammi-helmikuussa noin kuudesosan vähäisempää kuin vastaavana aikana vuonna 2017. Uudenmaan Alkoissa vähennystä siidereiden menekissä oli noin 12 prosenttia.

Kaikkiaan Alkoissa myytiin erilaisia juomia tammi-helmikuussa hieman vajaat 11 miljoonaa litraa. Näistä punaviinien osuus oli 29 prosenttia, valkoviinien 23 prosenttia ja väkevien juomien osuus 27 prosenttia.

Kaikissa Suomen Alkoissa myytiin juomia tammi-helmikuussa yhteensä noin 11 miljoonaa litraa. Määrä vähentyi vuodessa vajaat kahdeksan prosenttia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (2)

Kommentit

Kuinka mielekästä on

Kuinka mielekästä on alkoholikaupan sektorissa Alko Oy myyntiluvut. Osuus kokonaisvolyymistä laskee vuositasolla alle 30 % kokonaiskulutuksesta. Alko Oy monopoliperusteet EU : lle ovat alkoholihaittojen minimointi yhtiön myynnin ohjausvaikutuksella. Ohjausvaikuttavuutta ei enään ole, joten olisi keskusteltava monopolitoimintojen lopettamisesta ja siirtymisestä eurooppalaiseen normaali kaupankäyntiin. Talous ja poliittisen journalismin Pandoran lipas avattakoon !

Ei niitä lonkeroja ennenkään

Ei niitä lonkeroja ennenkään paljoa myyty tammi-helmikuissa, muutama purkki päivittäin. Eli, jos 5 ihmistä jätti tammikuussa lonkerot ostamatta, se näkyy isona piikkinä kun lasketaan prosentteina, vaikka purkkeja jäi myymättä esim. 50-100 kpl.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat