Puheenaihe

Yle: BMW, Audi ja Mersu ovat sakkomagneetteja – ”Hinta näyttäisi peilaavan sijoitusta”

Suosituimmista automerkeistä BMW, Audi ja Mercedes-Benz saavat nopeusvalvontakamerat välähtämään useimmin.

arkistokuva

Saksalaiset BMW, Audi ja Mercedes-Benz keräsivät viime vuonna Ylen tekemän listauksen mukaan eniten ylinopeussakkoja.

Listaus sisältää ylinopeusrangaistuksen saajat merkeittäin 30 yleisimmän Suomessa liikenteessä olevan automerkin joukosta.

Poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja, ylikomisario Dennis Pasterstein totesi Ylelle, että kärki ei yllättänyt.

– Auton hinta näyttäisi peilaavan sijoitusta. Kalliimmalla ajetaan kovempaa, Pasterstein sanoo.

Keskimäärin joka kolmas BMW ja joka neljäs Mersu ja Audi kuittasi rapsut automaattiselta liikennevalvonnalta.

Maltillisimmilla kuskeilla sen sijaan on listauksen mukaan ajokkinaan japanilainen Suzuki, Toyota, Mitsubishi ja Nissan.

– Japanilaisten autojen kuljettajat taitavat olla niitä tunnollisia perheenisejä ja -äitejä, jotka eivät halua ottaa riskejä, Pasterstein arvelee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (11)

Kommentit

Oisko myös moottorin koko ja

Oisko myös moottorin koko ja suorituskyky vaikuttimena. Normaaleissa "järkiostos" japseissa koneet on 1.6 litraa tms. kuitenkin vaan reilun sadan hepan tehoisia, pitää jo ihan tosissan vinguttaa sellaista, että liikkuu. Bemareissa, audeissa ja mersuissa on koneet yleensä 3 litran molemmin puolin ja tehot liikkuu 200-300 heppaa. Noilla suoristusarvoilla jo ihan pikkukiihdytyksellä on helposti sakkoraja ylitetty motarillakin. Enkä omista yhtään noista edellämainituista merkeistä sitten..

Älykäs ja vastuuntuntoinen

Älykäs ja vastuuntuntoinen ihminen pystyy ajamaan liikennesääntöjen ja nopeusrajoitusten mukaan, vaikka konehuoneessa olisi 500hv.

Älykäs ja vastuuntuntoinen ei

Älykäs ja vastuuntuntoinen ei ikinä pääse moisten vehkeitten rattiin. Ne ajelee juurikin tojotoilla,millä ei 60km/h kovempaa halua ajaakkaan,jarrutellaan n.1km ennen liikennevaloja säästeliäästi.

Verojen maksaja ei ole nyt

Verojen maksaja ei ole nyt kartalla autojen tehojen suhteen kyllä Japsi autoissa nykyään tehoa piisaa. Esim 1.6 corollassa on 132 hp, kyllä lähtee. Omassa on 177 hp

Sinulla on 'ylitehokas' auto.

Sinulla on 'ylitehokas' auto. Suomalaisten nopeusrajoitusten saavuttamiseen ei pienessä autossa tarvita kuin muutama kymmenen kilowattia.

Itse en edes kehtaisi

Itse en edes kehtaisi ilmoittaa alle 300hp tehoja,saatika alle 200hp.

Kyllä se on asennoituminen

Kyllä se on asennoituminen autoonsa, kun ostetaan ylitehokas auto esim. Bemu eihän ole mielekästä körötellä porukan perässä 80kmh Vaan keulilla 120 kmh.

Minkä merkkisillä autoilla ne

Minkä merkkisillä autoilla ne rattijuopot oikein mahtavat ajella kun rikoksentekijöiden profilointia ulotetaan näköjään autoilijoihinkin? Kommunistit tunnisti ennen yleensä siitä, että he ajelivat itäautoilla.

Kalliimmissa autoissa on vain

Kalliimmissa autoissa on vain niin hyvät ajo-ominaisuudet, että vauhti ei tunnu, kun auto ei heilu ja vatkaa yli satasen nopeudessa toisin kuin pikku kauppakasseissa. Samalla on kalleimmissa autoissa vaikka mitä ajomukavuus vipstaakia ja ennakoivia systeemejä, että turvallisuuskin on niissä paremmalla tasolla. Tosin mikään ajohallintalaite ei ole turvallinen jos ajat 160kmh päin toista autoa tms. Kateelliset täällä solvaa kalliimman auton omistajia, kun itsellä ei pinkka ole kunnossa ostaakseen kulkuvälineen sijasta auton isolla A:lla.

Näin juuri,corollassa tuntuu

Näin juuri,corollassa tuntuu jo 60km/h 160km/h:lta

Kuten YLEn uutisen toisesta

Kuten YLEn uutisen toisesta taulukosta käy ilmi, järjestys muuttuu melko paljon kun sakkojen määrä suhteutetaan ajokilometreihin. Sillä listalla esim mersu ei pääse top 10 listalle. Jos tulokset saisi vielä suhteutettua sen perusteella missä minkäkin merkin kilsat ovat kertyneet (kamerat kun sijaitsevat pääosin eteläisen suomen maanteillä), niin tämän jutun otsikossa mainittujen merkkien sijoitus laskisi entisestään.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat