Liikenne

Taksissa ei pian tarvita taksamittaria – suullinen sopimus hinnasta riittää

Taksin valossa voi heinäkuussa lukea muutakin kuin mihin on totuttu.

Arkisto/Toni Forssell

Taksissa ei tarvita heinäkuusta lähtien taksamittaria, jos matkan sitova hinta kerrotaan asiakkaalle etukäteen. Taksamittari pitää kuitenkin olla aina päällä, kun matkan hinta perustuu ajan tai matkan mittaamiseen.

Trafi tiedotti taksialaa koskevista liikennepalvelulain muutoksista keskiviikkona.

Yksi muutos liittyy myös taksin katolla olevaan valoon, jonka koko voi nyt vaihdella. Värit pysyvät edelleen mustana ja keltaisena. Taksivalaisimessa tulee edelleenkin lukea TAKSI tai TAXI, mutta siinä saa olla muutakin tekstiä. Määräyksessä taksivalaisin on määritelty sallituksi, ei pakolliseksi varusteeksi.

Liikennepalvelulaki ei poista liikenneluvan tarvetta taksiyrittäjiltä, vaan yrittäjänä toimimiseen vaaditaan jatkossakin liikennelupa.

Määräysluonnos taksin hinnan esittämistä ja kokonaishinnasta lähti vielä uudelle lausuntokierrokselle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Mullistus takseihin kesällä: Näin vähän kuskin pitää jatkossa tietää omasta ajoalueestaan22.3.2018 09.06

Kommentit (26)

Kommentit

Kynä ja paperia mukaan

Kynä ja paperia mukaan

hei,

hei, tähän asti se on ollut hienoa ja viisasta kun olet ensin ollut niinsanotusti kuljettaja toiminut siinä muutaman vuoden, ja pätevöitynyt ammattiin. sitten saat taksiluvan ja harjoittaa ammattia. ainahan tietääkseni pimeitä pirssejä on ollut. mutta laki vielä sallii että kuka tahansa voi lähteä kuskaamaan ihmisiä, toivottavasti kaikki pääsee turvallisesti määränpäähän ns,sovitulla taksalla

Ei tule pääsemään,ensimmäinen

Ei tule pääsemään,ensimmäinen 1/2v kertoo jo karun totuuden,minkä tavallinen tallaajakin ymmärtää,mutta päättäjät ei.

On noita öykkärikuskeja aina

On noita öykkärikuskeja aina ollut. Muutama vuosi taaksepäin taksisuhari ei ottanut kyytiin kun vaimolla oli kipsi jalassa.

Täytyy joka kerta äänittää

Täytyy joka kerta äänittää keskustelut ja hinta selvästi siinä.

Aika ennen pakolliset

Aika ennen pakolliset muistimittarit jäi 500 mijoonaa ajotuloja ilmoittamatta vuodessa.Kiitos että valtio antoi taas mahdollisuuden vieläkin isompaan veronkiertoon.

Ja kaikille tasapuolisesti

Ja kaikille tasapuolisesti

Villi länsihän tästä sopasta

Villi länsihän tästä sopasta vielä puuttuikin.

Helppoa on touhu nettistä

Helppoa on touhu nettistä anot taksiluvan ja sen saaminen ei pakota tekemään mitään voit pitää huvin vuoksi lupasi ja tähän on rosvoille mannaa.Lähdet ajoon Helsingin yössä ilman mittaria vältät korttimaksuja suosi käteismaksuja käteiskuitti riittää missä epäselvät tiedot , laitat tilin Latviaan Viroon korttimaksuja varten kännykkä sovelluksella voi ottaa korttimaksut vastaan etkä tee veroilmoituksia et ilmoita Trafiin taksiautosi vaan leikit tyhmää jos Poliisi pysäyttää että et tiennyt miten toimia.Pystyt ovelana pyörittää mahdollisesti vuosia pimeästi taksitoimintaa jäämättä kiinni ei kellään aikaa tutkia.Bernerin muutos taksilaissa tietää noin 500 miljoonan menetyksen verotuloissa valtiolle koska rehellisten taksien kannattavuus ja verosuunnittelu mahdollisuudet mahdollistaa 0 verotuksen tuloverotuksessa ja eläkemaksun poistamista johtuen samasta syystä 0 tulos ei pakotta eläkemaksunSuomesta voi tullaliberalismin huippumaa taksissa,New York Lontoo jää toiseksi ei heillä sentään nolla verotus taksibisneksessä

Olipa Oivallus,ei eläkemaksua

Olipa Oivallus,ei eläkemaksua ei eläkettä

Vakuutus ym muut maksut on

Vakuutus ym muut maksut on sitten tähtitieteelliset.kosla kuin kosla,5000€/v+erilaisia taksimaksuja keskukselle suomen taksiliitolle lähitaksille ym ym....saa ajaa 10000€ arvosta kyytejä ennenkuin alkaa tienaamaan.

Taitaa olla laillista

Taitaa olla laillista veronkiertoa...? Suullinen sopimus, mutta jos kuski ei osaa Suomea...?

Rane eläkettä saa kaikki

Rane eläkettä saa kaikki Suomen kansalaiset oli sitten maksannut sitä tai ei.

Suullinen sopimus takaa

Suullinen sopimus takaa harmaata taloutta ja Suomi ainut maa joka on julistanut Pohjoismaissa taksit verovapaiksi.Käsin kirjoitettu kuitti ja käteinen nousee arvoon arvaamattomaan.

Eihän maanviljelijätkään

Eihän maanviljelijätkään maksa veroja koska saavat lähes kaikki menonsa vähentää verotuksessa jopa sen Toyota Landcruiserinkin kuin sillä luodaan lumet. Suunta on oikea kaikki pienyritykset täytyy vapauttaa veroista ja nyt oli taksien vuoro.

Tämä on paluu, vanhaan hyvään

Tämä on paluu, vanhaan hyvään aikaan, maaseudulla ainakin tuttu taksimies ei laittanut mittaria päälle ja kun matkakin oli usein tuttu, heitti jonkun summan johon molemmat oli tyytyväisiä.

Kai yrittäjällä vaaditaan

Kai yrittäjällä vaaditaan kortinlukulaite, ei kukaan voi käteismaksua vaatia, ja eikös näistä jää jälki verottajalle. Totta kai pimeenä voidaan toimia lähes alalla kuin alalla kun kumpikin osapuoli siihen on halukas. Pienillä autokorjaamoilla ja verstailla ainakin saa alennusta kun ei maksa kortilla, en väitä että kaikilla mutta näitäkin on.

Käteismaksu ilman kuittia on

Käteismaksu ilman kuittia on varmasti alennusta antava ja korttimaksuissa tili Latviaan vaikea jäljittää eikä kellään aikaa siihen.Kyllä nyt vaan valtava pimeä talous tuli taksiin takaisin niin kuin ennen vanhaan .Tulemme lukemaan että taksien miljardi liikevaihdosta suli 500 miljoonaa pimeille markkinoille ja tämä on Amerikan mallia liberalismia ilman rajoituksia.Suomi on hyvässä suunnassa ja Kela suljettaan rahapulasta johtuen koska kaikki yritykset pyrkii verokiertoon nyt oli taksien vuoro.

Saako muslimikuski kuljettaa

Saako muslimikuski kuljettaa naisia vai vaatiiko taksikuski Naiselle saattajaa , veli tai isä tai aviomies? Siveellisyysmielessä.

Muuten hyvä juttu , kunhan

Muuten hyvä juttu , kunhan kuljettaja ymmärtää Suomea

Toisaalta kyllä vaan

Toisaalta kyllä vaan viikonloppuisin on aina tehty käteissopimuksia täytyyhän alipalkatulle kuskille jotain kermaa jäädä.

Siis onhan noin 200-330 euroa

Siis onhan noin 200-330 euroa suoraan taskuun ainut joka voi jonkun houkuttaa ajamaan viikonloppu öitä ,korttimaksajat jää aina viimeiseksi tolpalle odottomaan kyytiä tyhmiä kuin ovat.

Ilmankos kuskit jonossa

Ilmankos kuskit jonossa huutelee vain käteisasiakkaat vain käteisasiakkaat,itse aion teipata tuon autoni kylkeen kun ei satu oleen mitään muuta tekemistä ja lähden parit keikat heittämään

Huhut kertoo että lähes

Huhut kertoo että lähes kaikki nykyisetkin taksi vieneet ennakkoveronsa pois ja on matkalla kohti verottomuutta.Sinne meni 500 miljoonaa verotuloja ja muut kansalaiset joutuu senkin summan maksamaan.

Kenen muun kuin A.Bernerin

Kenen muun kuin A.Bernerin mielestä taksiuudistus on hyvä? Näin naisena kyllä pelottaa tulevaisuudessa millaiseen kyytiin yksinään joutuu.

Kannatta aina maksaa

Kannatta aina maksaa käteisellä suurissa taloissa ajaville kuskeille koska heidän tuntiansionsa jopa vaan 2 euroa tunnissa ja loput rahat menee sijoittajille.Säälikää orjatyövoimaa mitä isot taksitalot palkkaa.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Liikenne

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat